13-й обласний турнір з футболу пройшов в селі Мирне

 28.08.2017
Запорізька область

Минулих вихідних у селі Мирне на центральному стадіоні відбувся обласний турнір з футболу серед аматорських команд Запорізької області з нагоди Дня незалежності під гаслом «Здорова молодь – здорова нація».

Організаторами змагань виступили КЗ «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Запорізької обласної ради за підтримки Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації та Запорізького обласного відділення Національного олімпійського Комітету України.

Головною метою проведення змагань є пропаганда здорового способу життя, підвищення спортивної майстерності футболістів, популяризації фізичної культури та спорту серед різних верств населення а також організації активного та змістовного дозвілля любителів спорту.

У змаганнях взяли участь 5 команд: «Мирне» село Мирне, «Мала Токмачка» село Мала Токмачка, ФК «Оріхів» місто Оріхів, «Новоданилівка» село Новоданилівка та «Комишуваха» село Комишуваха.

Згідно з положенням проведення змагань турнір проходив в одне коло у двох підгрупах. Велика подяка директору Мирненського міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Філатову Олексію Миколайовичу за організацію турніру та підготовку спортивної бази.

Ігри в підгрупах проходили в напруженій і дуже цікавій боротьбі. Усі учасники змагань були націлені лише на перемогу. У півфіналах зустрілись давні знайомі: ФК «Оріхів» - «Новоданилівка» 1:0 та «Комишуваха» - «Мала Токмачка» 2:0. За третє місце грали «Мала Токмачка» - «Новоданилівка». «Новоданилівка» перемогла 2:1 та отримала бронзові нагороди. У фінальному поєдинку зустрілися «Комишуваха» - ФК «Оріхів». Бойова нульова нічия. В серії післяматчевих пенальті перемогу святкували футболісти «Комишувахи» з рахунком 3:2. Переможці отримали золоті медалі і кубок. Оріхівці стали володарями срібних нагород.

Кращими в індивідуальних номінаціях були визнані: воротар Вольвач Данило, команда «Мирне» с. Мирне; захисник Діброва Ігор, команда ФК «Оріхів» м. Оріхів; півзахисник Антипенко Ігор, команда «Новоданилівка» с. Новоданилівка; нападник Білоцький Максим, команда «Комишувахи» с. Комишуваха.

Нагородження провели голова сільської ради Циганкова Світлана Миколаївна та головний спеціаліст КЗ «Обласний центр ФЗН «Спорт для всіх» Біляєв Володимир Костянтинович.

Комунальний заклад «Запорізький обласний центр ФЗН «Спорт для всіх» Запорізької обласної ради (Директор Олег Рибченко) висловлює велику подяку всім футболістам та представникам команд за участь у змаганнях, а також усім організаціям і установам, меценатам, спонсорам та партнерам за співпрацю у підготовці та проведенні чудового спортивного свята для жителів села Мирне. А також висловлює надію та побажання на подальшу плідну співпрацю у розвитку сільського спорту.