Фестиваль пляжного футболу в Запоріжжі

 30.08.2019
Запорізька область

У серпні в Запоріжжя відбувся Фестиваль пляжного футболу серед юнацьких команд в рамках  «Олімпійське літо 2019» з нагоди Дня Незалежності України під гаслом «Здорові діти – здорова нація».

 Організаторами змагань виступили Управління спорту та фізичної культури департаменту спорту, сім'ї та молоді Запорізької міської ради, КЗ «Обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» Запорізької обласної ради за підтримки Запорізького обласного відділення Національного олімпійського Комітету України.

 Головною метою проведення змагань є пропаганда пляжного футболу серед мешканців міста, пропаганди здорового способу життя, залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом, підвищення спортивної майстерності футболістів, популяризації фізичної культури та спорту серед юних футболістів, а також організації активного та змістовного дозвілля дітей в період літніх канікул. А також виявлення найсильніших команд і футболістів.  

 У змаганнях серед юнаків 2006-2007 р.н. переможцем стала команда «Юпітер» (тренер Євген Громов), на другому місці команда «Проміння» (тренер Микола Гвоздьов), а третє місце посіла команда «Мегаполіс» (тренер Юрій Кравченко). Кращий воротар Андрій Педан, команда «Мегаполіс» і кращий гравець Мохамед Альхаласс команда «Проміння».                                                                          

В молодшій групі перше місце посіла команда «Торпедо» (тренер Андрій Гурмаза), друге команда «Мегаполіс» (тренер Юрій Кравченко) і третє команда «Шторм» (тренер Андрій Гурмаза). Кращий воротар Артем Бурий, команда «Мегаполіс» і кращий гравець Микита Агарков команда «Торпедо».    

Переможці отримали золоті медалі, грамоти і кубок, а призери грамоти і медалі. Подарунки від КЗ «Обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» отримали кращі гравці і воротарі.

 Велика подяка головному судді змагань Юрію Кравченку, головному фахівцю КЗ «Обласний центр ФЗН «Спорт для всіх» ЗОР Володимиру Біляєву, а також дирекції КП «Титан» за гарну організацію змагань та чудову підготовку спортивного майданчика.

Комунальний заклад «Обласний центр ФЗН «Спорт для всіх» ЗОР (директор Олег Рибченко) вдячний усім дітям та тренерам команд за участь у змаганнях, а також усім організаціям, установам і партнерам за співпрацю у підготовці та проведенні чудового спортивного фестивалю. 18-тий сезон пляжного футболу на Запоріжжі майже завершено. Усі учасники змагань із великим задоволенням купались у Дніпрі, загорали та милувались чудовими краєвидами острова Хортиця.