Обласний турнір з футболу пам’яті Героя

 11.05.2017
Запорізька область

28 квітня 2017 року на спортивному майданчику КЗ «Малотокмачанська ЗОШ» с. Мала Токмачка, Оріхівського району, Запорізької області відбувся традиційний обласний турнір з футболу серед юнаків 2002 р. н. на призи Героя Радянського Союзу Спиридона Юхимовича Білого, присвячений Дню Перемоги під гаслом «Вічна пам'ять героям!». Організатором змагань виступив комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» Запорізької обласної ради (директор Олег Рибченко).

Захід проводився з метою:

- вшанування пам’яті Героя СРСР С.Ю. Білого, та бойового шляху 150 Гвардійського артилерійського протитанкового Червонопрапорного, ордена Кутузова Корсунського полку, в складі якого пройшов бойовий шлях Спиридон Юхимович Білий, який отримав звання Героя Радянського Союзу за звільненн Оріхівського району;

- залучення різних верст населення до систематичних занять фізичною культурою та спортом;

- пропаганди здорового способу життя;

- організації активного та змістовного дозвілля;

- популяризації футболу серед школярів;

- активізації юнацького спорту;

- підвищення спортивної майстерності юних футболістів.

В турнірі взяли участь 6 команд: 2 команди від смт. Комишуваха, команда КЗ «Оріхівська ДЮСШ», команда КЗ «Новотавричеська ЗОШ», команда «Надія» Чернігівського району, Запорізької області, та команда КЗ «Малотокмачанська ЗОШ», Оріхівського району Запорізької області.

На урочистому відкритті турніру директор КЗ «Малотокмачанська ЗОШ» Гамов Олександр у вітальній промові нагадав про великий подвиг українського народу у Великій Вітчизняній війні та побажав учасникам змагань красивих перемог, цікавих ігор та спортивного везіння. Головний спеціаліст КЗ «ЗОЦФЗН «Спорт для всіх» ЗОР Біляєв Володимир щиро побажав усім миру і блакитного неба над головою та учасникам змагань міцного здоров’я і яскравих перемог.

Далі на старт вийшли учасники турніру. В результаті баталій у відбірних групах за 5-6 місце зіграли команди КЗ «Новотавричеська ЗОШ» та Комишуваха-2. Перемігши з рахунком 2:0, 5 місце зайняла команда КЗ «Новотавричеська ЗОШ».

У грі за 3-4 місце зіграли команди КЗ «Малотокмачанська ЗОШ» та КЗ «Оріхівська ДЮСШ». Перемігши господарів майданчику з мінімальним рахунком 2:1, 3 місце у турнірі посіла команда КЗ «Оріхівська ДЮСШ».

Фінальний матч, в якому зустрілися команди Комишуваха-1 і «Надія» Чернігівського району, з мінімальним рахунком 1:0 перемогу святкували гравці команди «Надія». Переможний гол у ворота суперників забив Олександр Житарюк.

Переможці та призери отримали в нагороду кубки, грамоти та медалі від КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх» ЗОР.

Комунальний заклад «Запорізький обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» Запорізької обласної ради висловлює велику подяку директору КЗ «Малотокмачанська ЗОШ» Гамову О.Г. за співпрацю у відмінній підготовці та проведенні турніру на чудовій спортивній базі.