У Запоріжжі пройшла VI Міжнародна науково-практична конференція

 03.11.2016
Запорізька область

В Запоріжжі у Класичному приватному університеті відбулася VI Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми фізичного виховання, реабілітації, спорту і туризму», присвячена 15-річчю заснування Інституту здоров’я, спорту і туризму. Ініціатором та організатором проведення цього заходу став директор Інституту здоров’я, спорту і туризму КПУ доктор педагогічних наук, професор, Інна Миколаївна Ляхова, за підтримки Управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької облдержадміністрації ( начальник Наталія Федорівна Власова ) , керівництва Класичного приватного університету (ректор Віктор Миколайович Огаренко ).

Активну участь у заході взяли працівники КЗ «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» ЗОР Олег Рибченко та Світлана Макаренко які свого часу отримали вищу спеціальну освіту саме в цьому навчальному закладі.

Під час конференції було обговорено сучасні проблеми та перспективи розвитку фізичного виховання різних груп населення та спорту вищих досягнень; фізичної реабілітації та здоров’я людини різних груп населення, а також туристичної та готельно-ресторанної справи.

У конференції взяли участь понад 258 фахівців, серед яких: науковці, викладачі вищих навчальних закладів, аспіранти; фахівці-практики в галузі фізичного виховання, спорту і здоров’я людини, а також сфери обслуговування – туризму та готельно-ресторанної справи; вчителі-методисти з фізичної культури ЗНЗ м. Запоріжжя, тренери-викладачі з видів спорту ДЮСШ і ДЮШОР, керівники спортивних і туристичних організацій.

Географія конференції зростає з кожним роком. Свої тези надіслали представники 9 країн світу ( Польща, Німеччина, Португалія, Канада, Грузія, Казахстан, Білорусія, Росія, Україна ) із 29 міст світу, фахівці з 34 ВНЗ, 16 спортивних і туристичних організацій, із яких 36 кандидатів наук, доцентів; 27 докторів наук, професорів представили результати своїх наукових досліджень.

Програма конференції передбачала роботу протягом 2-х днів: пленарне засідання, робота секцій, культурна програма ( святковий концерт, екскурсія на о. Хортиця ).

У пленарному засіданні взяли участь провідні фахівці фізичної культури, спорту; фізичної реабілітації і здоров’я людини; туризму і готельно-ресторанної справи: доктор педагогічних наук, професор, декан факультету фізичного виховання і спорту НПУ ім. М.П.Драгоманова О.В.Тимошенко; доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри теорії і методики фізичного виховання ХНПУ ім. Г.С. Сковороди С.С. Єрмаков; доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри теорії і методики фізичного виховання ЛДУФК Н.Н. Завидівська; доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри фізичної реабілітації, спортивної медицини фізичного виховання і здоров’я ЗДМУ Є.Л. Михалюк; кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент Чурапчинського ІФКС ( Республіка Саха, Якутія ), Олімпійська чемпіонка з легкої атлетики Т.В. Самоленко.

Завершив роботу пленарного засідання Паралімпійський чемпіон з настільного тенісу ( 2016 р.), випускник Інституту здоров’я, спорту і туризму КПУ ( 2015 р.) Максим Васильович Ніколенко, який розповів про свій досвід участі в Паралімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Женейро.

Робота секцій VI конференції проходила за трьома тематичними напрямами:

Секція 1. Фізичне виховання різних груп населення і спорт вищих досягнень.

Секція 2. Фізична реабілітація та здоров’я людини різних груп населення.

Секція 3. Туризм і гостинність: теорія і практика.

Гості заходу зазначили актуальність і високий науковий рівень проведення конференції, гостинність і привітність організаторів.

Колектив Інституту здоров’я, спорту і туризму КПУ висловлює подяку ректору Класичного приватного університету В.М. Огаренку за своєчасну допомогу та підтримку заходу