Ветеранські футбольні баталії на Запоріжжі

 14.06.2017
Запорізька область

Минулих вихідних у місті Василівка на центральному стадіоні ФОК «Таврія» відбулися вирішальні ігри першості Запорізької області з футболу серед ветеранів 50+ під гаслом «Рух заради здоров’я»

Організаторами змагань виступили КЗ «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Запорізької обласної ради за підтримки Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації та комітет ветеранів Запорізької обласної федерації футболу.

Головною метою проведення змагань є пропаганда здорового способу життя, підтримання спортивної форми ветеранів спорту, популяризації фізичної культури та спорту серед різних верств населення а також організації активного та змістовного дозвілля ветеранів спорту.

У змаганнях взяли участь 6 команд: «Таврія» місто Василівка, ВП «ЗАЕС» місто Енергодар, «Ветерани» місто Токмак, ФК «Приморськ» місто Приморськ, «Юніор 50+» місто Пологи та «Ветеран» місто Мелітополь.

Згідно з положенням проведення змагань турнір проходив в одне коло з роз’їздами на стадіонах команд-учасниць Запорізької області. Перші два тури відбулися у місті Токмаку в чудових умовах на стадіоні зі штучним покриттям. Велика подяка директору Токмацького міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Валерію Шаповалу та комітету ветеранів Токмацької районної федерації футболу.

Третій та четвертий тури відбулися у містах Пологи та Мелітополь. На стадіонах цих міст також були створені гарні умови та святковий настрій. За гарну підготовчу роботу велика подяка директору Пологівського міського центру ФЗН «Спорт для всіх» Михайлу Садовому та заступнику голови Комітету ветеранів Запорізької обласної федерації футболу Миколі Барабашу. А також подяка директору Мелітопольського міського центру ФЗН «Спорт для всіх" Валентині Гурєвій та активісту ветеранського руху Віктору Долматову.

Заключний 5 тур виявився самим важливим і ігри проходили в напруженій і дуже цікавій боротьбі. Першими вийшли на поле команди Василівки та Мелітополя, нульова нічия і втраченішанси поборотися за 3 призове місце. Далі на поле вийшли команди Токмака та Приморська. Завдяки хет-трику токмачанина Юрія Фесенка 3:0 і бронзові нагороди. А у третьому, заключному поєдинку зійшлися команди Полог та Енергодара. У обох команд в активі по 10 набраних очок, нічия влаштовує Пологи за кращої різниці забитих і пропущених м’ячів. До речі, пологівці не пропустили за турнір жодного м’яча! На протязі всієї гри атакують енергодарці, але контратака, забивають пологівці 1:0. «Юніор 50+» чемпіони!!! Ветерани Енергодару срібні призери. Усі учасники змагань були нагороджені чисельними призами та цінними подарунками, а також кубками, медалями та грамотами.

Кращими в індивідуальних номінаціях були визнані: воротар Микола Пігалков, команда «Юніор 50+» м.Пологи; захисник Олександр Сухов, ВП ЗАЕС м.Енергодар; нападник Віктор Янчев, ФК «Приморськ» м.Приморськ; бомбардир Юрій Фесенко ( 5 м’ячів), «Ветерани» м.Токмак; найдосвідченіший гравець «За вірність футболу» Віктор Долматов, «Ветеран» м.Мелітополь.

Нагородження провели голова Запорізької обласної федерації футболу Віктор Межейко, перший заступник голови ЗОФФ Петро Гончарук, голова Василівської районної федерації футболу Сергій Джуган, заступник голови комітету ветеранів ЗОФФ Микола Барабаш та головний спеціаліст КЗ «Обласний центр ФЗН «Спорт для всіх» Володимир Біляєв.

Комунальний заклад «Запорізький обласний центр ФЗН «Спорт для всіх» Запорізької обласної ради(Директор Олег Рибченко) висловлює велику подяку всім ветеранам за участь у змаганнях, а також усім організаціям і установам, меценатам, спонсорам та партнерам за співпрацю у підготовці та проведенні чудового спортивного свята для ветеранів Запорізького футболу. А також висловлює надію та побажання на подальшу плідну співпрацю у розвитку ветеранського спортивного руху.