«Відповідальність починається з мене»

 23.09.2015
Запорізька область

В місті Мелітополь Запорізької області  у парку культури і відпочинку ім. М. Гіркого 19 вересня у 2015 році пройшли змагання  зі «Street Workout».

 

Організаторами обласного змагання виступили КЗ «Обласний центр фізичного здоров’я населення  «Спорт для всіх» Запорізької обласної ради та Мелітопольський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

 

Змагання проводилися з метою: залучення до занять фізичною культурою і спортом як важливого чинника формування здорового способу життя, популяризація та подальший розвиток «Street Workout»  серед молоді,вдосконалення форм організації масової фізкультурно-оздоровчої роботи, пропаганда здорового способу життя серед дітей та молоді.

 

Жорстка, "адреналінова" музика потривожила сидячих недалеко від спортивного майданчика любителів шахів і привернула увагу багатьох гуляючи в парку Мелітопольців.

 

Змагання "Street Workout-2015" зібрали глядачів різного віку: від 5-річних до 75-літніх шанувальників здорового способу життя, гарної статури, сили, витривалості, тренованості та творчості. Найбільше учасників - близько 20 осіб було"фрістайлі" і в "статичному присіданні". В інших номінаціях - "віджимання на брусах" "вихід силою на дві руки" і "підтягування з вагою 16 кг" ризикнули перевірити свої сили від семи до 16 воркаутерів. Але задало тон і продемонструвало найвищих клас показовий виступ суддів змагань Миколи Коновалова, Амаля Абдурасулова. До речі, днями М. Коновалов і А. Абдурасулов повернулися з Києва з чемпіонату України зі стріт-воркауту. Мелітопольці виявилися на висоті: Микола, вперше потрапивши на такі масштабні змагання, увійшов до п'ятірки найсильніших воркаутеров України "фрістайлі", а Амаль став другим у "стріт-ліфтинг".

 

У першій номінації "фрістайл" не було рівних переможцю Андрію Безуглому. Друге місце зайняв Віктор Стрюков, на третьому - Іван Єременко.

 

Номінація "статичні присідання" була введена спеціально для дівчат, щоб залучити прекрасну половину до занять стріт-воркаутом. Близько 20 дівчат, дівчат та жінок спробували себе в цьому змаганні. Перше місце виборола вихованка клубу "Юність" Єлизавета Шоренко, друге місце дісталося Султаніє Халілової, а третій результат показала наймолодша учасниця Валерія Власенко.

 

У номінації "віджимання на брусах" трійка лідерів така: перше місце у Івана Єременко, на другому - Стас Скочко, третє у Євгена Трубкина.

 

У номінації "вихід силою на дві руки" переміг Олександр Прусенко, за ним - Віктор Стрюков, третім став Микола Ходячих.

 

Учасники змагань були нагороджені  медалями, кубками та грамотами,  від обласного центру ФЗН «Спорт для всіх» ЗОР.

 

Усі учасники отримали масу задоволення, бадьорості та позитиву.