«Здорова молодь – здорова нація» - гасло спартакіад на Запоріжжі

 17.05.2016
Запорізька область

Під таким гаслом в цьому році проходить обласна спартакіада серед збірних команд міст та районів, яку традиційно проводять Управління молоді, фізичної культури та спорту обласної державної адміністрації спільно з комунальним закладом «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Запорізької обласної ради.

У місті Енергодар проходив другий етап цього заходу, який включав змагання з волейболу серед чоловіків, шахам та спортивному орієнтуванню.

Висока спортивна напруга відбувалася на спортивних майданчиках, де виборювали нагороди 12 волейбольних команд. В матчі за 3 місце зустрілися представники Веселівського району та міста Мелітополь. Досвідчені мелітопольці не зуміли переграти молодих амбіційних гравців з сільського району. Вперше бронзові нагороди виборола команда Веселівського району. За перше місце змагалася ще одна команда сільського району. Представники с. Водяне К-Дніпровського району показали гідну гру з минулорічними переможцями цього турніру – командою міста Запоріжжя. Майстерність та досвід гравців обласного центру дали змогу вибороти запоріжцям перше місце і в цьому році.

В палаці культури «Сучасник» відбулися змагання з шахів. Беззаперечними лідерами тут були місцеві шахісти. Командну першість та 1 і 2 місце в особистому заліку вибороли Роман Іванчук та Едуард Ковальов. На другому командному місці представники Мелітополя, Ігор Перелигін – третій в особистому заліку. Третє командне місце у запорізький спортсменів.

В спортивному орієнтуванні домінували представники міста Енергодара, які вибороли командну першість та 1 і 3 місця в особистому заліку Іван Ковальов та Денис Кошевий відповідно. Друге та третє місця у командному заліку у Гуляйпільського района міста Бердянська. Друге місце в особистому заліку посів представник Бердянська Євген Лазаренко.

Переможці та призери змагань отримали кубки, медалі та грамоти Управління молоді, фізичної культури та спорту обласної державної адміністрації.

Директор КЗ «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Олег Рибченко подякував спортивним працівникам міста Енергодара за надання сучасних спортивних споруд та проведення змагань на високому організаційному рівні.