1 травня - спортивне свято на Житомирщині

 06.05.2015
Житомирська область

1 травня 2015 року в м. Житомир відбулася спортивно-патріотична акція велопробіг «Пам’ять», присвячена 70-й річниці перемоги над нацизмом у Європі. Організацію та проведення акції здійснювали обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», департамент сім’ї, молоді та спорту та міський відділ сім’ї, молоді та спорту.

Церемонія офіційного відкриття, за якою спостерігала велика кількість глядачів відбулася на Майдані Соборному, звідки велопробіг рушив по місту, покладаючи квіти на Майдані Перемоги до Пам’ятного постаменту, на Майдані Корольова до стели «Героїв Небесної сотні» та до Монумента Слави.

Паралельно велопробігу проходив захід з техніки велосипедної їзди, в якому приймали участь усі бажаючі. Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» нагородив дипломами всіх переможців та призерів заходу.

Ще одним заходом, який 1 травня відбувався в м. Житомир - фестиваль ранкової зарядки «Руханка», який проходив в рамках Всеукраїнської програми заходів «Рух заради здоров’я». Головною метою Фестивалю було формування сталої звички ведення здорового способу життя. А основною ціллю - стимулювати населення до занять ранковою зарядкою та зміцнення здоров’я людини, виховання у населення стійкого інтересу i звички до систематичних занять фізичною культурою i спортом, сприяння до фізичного розвитку і загартування організму та популяризація здорового способу життя.

Найактивніші учасники Фестивалю нагороджені дипломами обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».