Фестиваль здорового способу життя в селі Зірне Березнівського району

 31.03.2016
Житомирська область

Зірненська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Березнівської районної ради стала місцем проведення чергового Фестивалю здорового способу життя. Працівники комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради познайомилися з учнями і провели коротку бесіду про важливість занять фізичною культурою і її вплив на здоров’я і загальне самопочуття. Школярі були не проти такої розмови. А в деяких дітей навіть виникли питання: Яким спортом варто займатися?; Скільки часу приділяти фізичним навантаженням?; Як швидко досягнути бажаного результату?, тощо.

Після знайомства і короткого діалогу про теорію фізичної культури, учні мали можливість на практиці застосувати всі поради старших колег. Достатньо розім’явшись, школярі розділилися на 6 команд, по 8 учасників в кожній і взялися за проходження естафет. Боротьба, яка точилася на спортивному майданчику за емоційністю і принциповістю мабуть не поступалася масштабним подіям зі світу професійного спорту.

Для встановлення найкращої команди учні взяли участь в естафетах, під час яких вони на швидкість котили фітбольні кулі, кидали баскетбольні й волейбольні м’ячі, бігали з тенісними ракетками, вправлялися з футбольними м’ячами, і по черзі накидали кільця на конуси. Завдання були не складні, тому всі команди легко впоралися з проходженням естафет. Визначення кращої команди стало не легким процесом, тому що різниця в часі між командами першої трійки склала лічені секунди. Однак переможець повинен бути тільки один, і цього разу фортуна «посміхнулася» команді під назвою «Орли»; друге місце посіли школярі, котрі назвалися «Патріоти»; команді «Юніори» вдалося зайняти третє місце на п’єдесталі; четвертими були спортсмени з команди «Лідер»; зовсім на трішки відстали їхні товариші, котрі назвалися «Бджілка» і посіли п’яту сходинку; а оптимістична назва «Чемпіони» не допомогла її учасникам піднятися вище шостого місця.

Після проведення естафет відбулася церемонія нагородження переможців. Всі вони були відзначені дипломами комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради та призами Відділення Національного олімпійського комітету в Рівненській області. Однак на цьому процес нагородження не закінчився, тому що гості фестивалю цієї зими стали призерами ще однієї події. Вони посіли третє місце в конкурсі «Сніговик FEST», котрий проходив в рамках Всеукраїнських заходів «Спортивна зима». За це учні Зірненської ЗОШ були нагороджені кубком і дипломом КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх» та призами Відділення НОК України в Рівненській області.