«Козацькі розваги» для найсильніших жителів Житомирщини

 30.06.2016
Житомирська область

«Козацтво завжди було символом нашого народу, уособленням сили та мужності. Маючи глибоке історичне коріння, козацтво є популярним у всіх куточках нашої країни, знаходить відгук у серці кожного українця».

В м. Житомир на території Гідропарку 25 червня відбувся фінал обласного етапу Всеукраїнського фестивалю найсильніших людей України "Козацькі розваги". Козаки з усіх куточків Житомирщини змагались у таких естафетах, як: "Найкращий пожежник"(перетягування пожежної машини вагою 7,5 тон на час), "Екстремальний жим"(75 кг та 100 кг), "Колода"(піднімання колоди вагою 75 кг), "Котигорошко"(перекидання колеса вагою 250 кг).

Організаторами фестивалю виступили: Житомирський обласний центр фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх", управління культури Житомирської міської ради та Житомирська обласна федерація пауерліфтингу, за підтримки управління сім’ї, молоді та спорту Житомирської ОДА.

Відкриття заходу розпочалось з урочистого вітання директора Житомирського обласного центру ФЗН "Спорт для всіх" Хільченка Адама Івановича, представників депутатського корпусу міської ради та президента Житомирської обласної федерації пауерліфтинга Баленкова Андрія, які побажали перемоги усім учасникам та спортивної удачі.

Змагання командні, у складі команди було 2 богатирі.

З невеликим гандикапом над другим місцем у 3 очки, перемогу святкувала команда м. Житомира(клуб «YESsport»). Саме ця команда переможець, яка складається з Житомирських богатирів Опанчука Дениса та Стучика Олександра представить Житомирську область на Всеукраїнському фестивалі «Козацькі розваги», який пройде 5-7 липня у місті Чернігові.

Переможці, призери та учасники отримали не тільки позитивні емоції від участі у фестивалі, ай призи від Житомирського обласного центру фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх", клубу «YESsport» та спонсорів свята.