Місячник з облаштування спортивних майданчиків розпочався на Житомирщині

 14.04.2016
Житомирська область

Відповідно до доручення заступника голови облдержадміністрації

Я. М. Лагути № 1047/43/2-16 від 01.03.16р. «Про організацію та проведення в області місячника з облаштування спортивних майданчиків» з 1 по 30 квітня по всій території Житомирської області проводиться місячник «Спорт для всіх – спільна турбота» з облаштування та упорядкування спортивних майданчиків за місцем проживання та у місцях масового відпочинку населення (далі - Місячник).

Безпосереднє організаційно-методичне забезпечення Місячника здійснює Житомирський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та управління сім’ї, молоді та спорту Житомирської обласної державної адміністрації.

Основними завданнями місячника є:

- упорядкування та облаштування спортивних майданчиків напередодні весняно-літнього сезону за участі широкої громадськості.

- проведення інформаційно-пропагандистської кампанії з метою привернення уваги державних та недержавних організацій до питань створення належних умов для щоденних занять населення фізичною культурою;

- стимулювання співпраці органів місцевого самоврядування, суб’єктів підприємництва та громадських організацій, мешканців жилих мікрорайонів, особливо молоді . щодо будівництва, ремонту, облаштування та утримання місць для самостійних і групових занять різними видами рухової активності людей у вільний час.

Програма проведення місячника включає проведення організаційно-просвітницької роботи щодо ремонту та облаштування спортивних майданчиків, облаштування майданчиків сучасними інформаційними стендами, проведення необхідних робіт безпосередньо на кожному визначеному майданчику, інформаційно-пропагандистську діяльність щодо підтримки місячника у всеукраїнських та місцевих ЗМІ та серед населення.

А працювати є над чим: в області нараховується 32 стадіони, 310 футбольних полів, 366 гімнастичних містечок, 1178 ігрових майданчиків.

В містах та районах області вже традиційно, адже зазначений захід за ініціативи центру «Спорт для всіх» проводиться в області вже 12 років поспіль, розробляються плани робіт, які будуть проведені в рамках Місячника.

Ремонт, покраска та оновлення гімнастичного обладнання, підсипка та розмітка покриття спортивних майданчиків, пристосування їх для занять різних вікових груп – ці та багато інших заходів планується здійснити силами фахівців та добровольців, учнів загальноосвітніх шкіл та студентів для того, щоб систематична рухова активність стала невід’ємною частиною їх способу життя, запорукою зміцнення здоров’я і успіху

До участі у місячнику залучаються різні верстви населення, підприємства, установи та організації різних форм власності, органи місцевої влади та самоврядування.

До місячника можуть долучитись також й усі бажаючі, адже кожен може зробити свій внесок у спільну справу – приєднатись до волонтерських груп, які прибирають та облаштовують майданчики. Найактивніші волонтери будуть нагороджені пам’ятною медаллю Всеукраїнського центру ФЗН «Спорт для всіх»

Ще однією з чудових традицій місячника є проведення різноманітних ігор, конкурсів, змагань, днів здоров’я на вже облаштованих спільними зусиллями та проведених до належного стану майданчиках.

Переможці та призери Місячника серед міст та районів області нагороджуються кубками та грамотами Житомирського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» і управління сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

Зокрема нещодавно у смт. Любар місцеві жителі разом зі своїми діточками спільними зусиллями упорядкували свій спортивний майданчик. На своєму прикладі любарці показали, що для упорядкування майданчику треба не так багато зусиль, головне - це небайдужість!

Долучайтесь до облаштування спортивних майданчиків

« Спортмайданчик у дворі дасть здоров’ячка тобі»