Шахова родина на Житомирщині

 11.05.2017
Житомирська область

Подібний турнір є спільним проектом міських центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» і дитячої та юнацької творчості. Приміщення останнього і стало місцем проведення ІV-тих міських сімейних змагань зі швидких шахів «Шахова родина – 2017», який закінчився напередодні Дня Перемоги.

Всі учасники були розподілені на дві вікові групи в залежності від року народження меншого члена команди: з дітьми до 10 років та 11 років і старші. До її складу могли входити батьки, включаючи хрещених, дідусі, бабусі, онуки, брати і сестри, в тому числі двоюрідні, дяді чи тьоті, тобто між шахістами обов’язково повинен бути якийсь родинний зв'язок.

Що стосується віку шахістів, то ярким прикладом тут була команда Маєвських: самий старший учасник сімдесятидворічний дідусь Андрій Миколайович грав в парі зі своїм онуком восьмирічним Назарієм – самим молодшим гравцем турніру.

Серед «десятилітніх» перемогла команда «Флеш». Під такою назвою виступали Папірні: тато Олександр та син Ілля. Другими тут був сімейний дует Фальківських: тато Сергій та син Ярослав, а третім «прискакав» «Білий кінь», який представляли брати Дмитро Осадчук і Ярослав Клепальський.

У «старшій» віковій групі золоті медалі завоювали представники команди «Білий король» у складі дяді Сергія Барановського та племінника Віктора Павловського. Срібними призерами стали брати Артем та Владислав Лісовські, а бронзовими - брати Костянтин Іванков і Артем Ковальчук із «Чорної стріли».

Всі команди нагороджені дипломами виконкому Малинської міської ради та медалями міського центру ФЗН «Спорт для всіх».

Попереду у любителів шахів міські сімейні змагання зі «шведських шахів».