Фінальний етап обласних змагань «Олімпіада Кіровоградщини»

 19.09.2019
Кіровоградська область

13 вересня 2019 року в Знам’янці відбувся фінальний етап обласних змагань «Олімпіада Кіровоградщини», в якому взяли участь 28 команд з районів, міст та об’єднаних територіальних громад області.

Учасників свята вітали перший заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко, міський голова Знам’янки Сергій Філіпенко, представник управління освіти, науки, молоді та спорту ОДА Ігор Ліподат та директор Кіровоградського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Дмитро Янчук. Юні таланти Знам’янки порадували гостей різноманітною розважальною програмою.

Четвертий рік поспіль змагання проводяться управлінням освіти, науки, молоді та спорту ОДА та Кіровоградським обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за підтримки обласної державної адміністрації.

Цього року програма змагань була представлена п’ятьма спортивними конкурсами.

Найвправніші визначалися серед футболістів, дуети яких жонглювали м’ячем, виконували удари на точність та якнайдалі виконували вкидання ауту.

Пари юнаків і дівчат влучали баскетбольним м’ячем у кошик з лінії штрафних. Тріо з двох хлопців та дівчинки стрибали у довжину з місця, де результати кожної спроби сумувалися. У човниковому бігу змішані пари намагалися показати найкращий час за інших суперників. По дві дівчинки протягом 30 секунд повинні були зробити найбільшу кількість стрибків на скакалці.

Переможці визначалися в особистому та командному заліках.

Переможці та призери змагань в окремих видах програми:
Вправи з елементами футболу
1. Знам’янський район
2. Новопразька ОТГ
3. Бобринецька ОТГ


Стрибки у довжину з місця
1. Маловисківський район
2. Олександрівський район
3. Соколівська ОТГ


Човниковий біг
1. Олександрівський район
2. Маловисківський район
3. Бобринецька ОТГ


Вправи з елементами баскетболу
1. Кропивницький район
2. Кропивницький
3. Олександрівський район


Стрибки на скакалці
1. Маловисківський район
2. Дмитрівська ОТГ
3. Великоандрусівська ОТГ

Переможцем «Олімпіади Кіровоградщини» стала збірна Олександрівського району. Срібло та бронзу отримали юні представники Маловисківського району та Бобринецької ОТГ, при цьому команди набрали однакову кількість очок, а доля срібних нагород визначилася лише за більшою кількістю призових місць в окремих видах.