На Рівненщині визначили найспортивнішу сім’ю

 15.06.2017
Рівненська область

Нещодавно відбувся суперфінал вже сьомого за ліком сезону обласної спортивної гри «Сімейні перегони. Велика сім’я». Така назва обумовлена тим, що цього року до заходу активно залучалися дитячі будинки сімейного типу, багатодітні сім’ї, діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування та влаштовані на виховання до прийомної сім’ї.

Цьогоріч найкращі колективи боролися за перемогу в смт Клевань. Тут програма суперфіналу з інтелектуальними і спортивними конкурсами доповнила сімейне свято, яке місцеві жителі проводили з нагоди Міжнародного Дня дружби.

Частина команд вже не перший рік успішно виступає на «Сімейних перегонах», тому очікувано конкуренція була дуже високою. Більшість завдань вже знайома учасникам, але не обійшлося й без абсолютно нових, яких вони ще не зустрічали в попередніх турах.

Протягом всіх трьох етапів сьомого сезону до заходу були залучені понад 3 тисячі любителів активного сімейного відпочинку. Організацією і проведенням суперфіналу займалися комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради та Відділення НОК України в Рівненській області. Протягом всіх стартів вболівальники аплодисментами підтримували учасників, що створило дуже приємну атмосферу на спортивному майданчику і за його межами. А колективи, в свою чергу, попри дуже напружену боротьбу, завжди дотримувалися правил чесної гри.

Загалом до фіналу змагань зуміли дістатися 7 сімей з різних районів області. А на п’єдестал перемоги зійшли лише кращі з кращих. Цього разу абсолютне перше місце вибороли «ветерани» змагань, триразові переможці суперфіналів - сім’я Вавуліч з м. Рівне. На другу сходинку п’єдесталу здійнялася сім’я Вер’яненкових з м. Сарни, а замкнула трійку призерів і здобула бронзові нагороди сім’я Серко з села Озерськ Дубровицького району.

Окрім командних спортивних естафет, організатори підготували для глядачів та учасників інтелектуальну вікторину і ряд індивідуальних конкурсів зі спеціальним інвентарем. А переможці командних естафет, призери і навіть учасники, котрим цього разу пощастило менше, були відзначені нагородами і подарунками від організаторів.