Від зимових рекордів до весняних стартів

 10.04.2015
Рівненська область

На Рівненщині пройшли заходи фестивалю зорового способу життя у загальноосвітніх закладах, що стали переможцями обласних конкурсів «Зимові рекорди» та «Сніговик FEST», які проводилися в рамках Всеукраїнських заходів «Спортивна зима». Останні тури фестивалю серед переможців конкурсів відбулися у Полянської загальноосвітній школі І-ІІ ступенів і Тинненська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Сарненської районної ради та Будівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів Рокитнівської районної ради. Ці школи були нагороджені кубками і дипломами КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх» та призами Відділення НОК України в Рівненській області.

Працівники «Спорту для всіх» скористалися піднесенням, викликаним у дітей відзнаками минулих старань, щоб одразу спонукати їх до нових стартів і знову подарувати їм радість активного руху та спортивного суперництва. І хоч умови для занять спортом у цих школах далеко неоднакові, проте всюди учні охоче взяли участь в індивідуальних спортивних конкурсах. У спортзалі Тинненської школи дуже швидко стало гаряче від азарту спортивної боротьби. На шкільному спортмайданчику села Поляни через атмосферу напруженої боротьби весняна прохолода теж не відчувалася.

А школярам села Буда не стало на заваді навіть те, що у школі немає спортзалу, а надворі саме шквальний вітер з мокрим снігом. Вони вирішили змагатися прямо у шкільному коридорі. І хоч через брак місця від деяких конкурсів довелося відмовитися, проте в інших боротьба точилася не на жарт. Одна з школярок навіть встановила рекорд фестивалю у конкурсі з обертання гімнастичного обруча. Спортивний запал учнів передався й учителям. Педагоги теж долучилися до конкурсів і з неменшим завзяттям стрибали через скакалки, крутили гімнастичні обручі і накидали кільця на піраміди.

В усіх школах переможці та призери конкурсів отримали дипломи від КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх» та призи від Відділення НОК України у Рівненській області. А всім учасникам фестивалю крім хорошого настрою дісталася сувенірна продукція, що нагадуватиме їм про приємні миттєвості, пережиті у спортивному суперництві з друзями.