Завершився 2-й сезон обласного спортивно-масового заходу серед дітей молодшого шкільного віку «Фестиваль естафет»

 20.05.2015
Рівненська область

Його торік започаткував комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради спільно з Відділенням НОК України в Рівненській області за сприяння управління освіти і науки облдержадміністрації та управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації. Заключний етап фестивалю відбувся 15 травня 2015 року у с. Зоря Рівненського району. До тутешньої дитячо-юнацької спортивної школи з’їхалися переможці районних та міських етапів фестивалю – команди учнів 1-4 класів (4 хлопчики та 4 дівчинки) з одного загальноосвітнього закладу.

Спортивній частині передував парад команд та урочисте відкриття заходу. Юних спортсменів привітали директор комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, голова Відділення НОК України в Рівненській області Микола Петренчук та начальник відділу молоді та спорту Рівненської райдержадміністрації Віталій Биць. Натхнення до мирної, спортивної боротьби їм додали патріотичні пісні у виконанні вокального ансамблю учнів Зорянської школи під керівництвом Лесі Вознюк.

Змагалися команди наймолодших школярів у естафетах «Футбол», «Баскетбол», «Волейбол» та «Фітбол», що давали їм можливість продемонструвати свою вправність у володінні різноманітними м’ячами. Старти команд перемежовувалися спортивними конкурсами та вікторинами для глядачів і вболівальників, щоб вони не нудьгували доки судді підводили підсумки змагань.

Після командних естафет юні спортсмени теж змагалися в індивідуальних конкурсах, у яких брали участь по одному представнику від кожної команди.

Тут особливо відзначилися учні Острозького НВК «Школа-гімназія» під керівництвом вчителя фізкультури Оксани Чумак, які виграли три конкурси з чотирьох. Зокрема, дівчатка у конкурсі «Гімнастичний» змагалися, хто довше і більшу кількість обручів зможе крутити, а у конкурсі «Скакалка» - довше стрибати різними способами. Зі скакалкою найкраще впоралася учениця 3-А класу Анна Кранець. З обручами найвправнішою виявилася учениця 4-А класу Вікторія Бойко. А її однокласник Даніїл Максимчук продемонстрував найкращі снайперські якості у конкурсі «Дарт», де хлопчаки з’ясовували стосунки, влуваючи дротиками у повітряні кульки.

Звання «Володар м’яча» в однойменному конкурсі з набивання шкіряного виборов учень Квасилівського НВК «Школа – ліцей» Євгеній Тяпко.

У командних естафетах перемогу святкували учні Рівненського НВК «Колегіум», під керівництвом вчителя фізкультури Олега Левенця.

Друге місце посіла команда учнів Квасилівського НВК «Школа-ліцей» на чолі з вчителем фізкультури Світланою Демчук.

Бронзові нагороди вибороли учні Костопільської ЗОШ № 5, наставником яких є вчитель фізкультури Віталій Ковальчук.

Переможці та призери фестивалю нагороджені дипломами, медалями і кубками відповідного ґатунку комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради та призами від Відділенням НОК України в Рівненській області. Заохочувальні призи дісталися також всім юним учасникам заключного етапу фестивалю.

Серед глядачів була проведена лотерея за реєстраційними картками, де розігрувалися сувеніри зі спортивною символікою та спортінвентар.