Житомирщина: відбувся обласний фінал Всеукраїнського заходу з дворового футболу

 27.05.2015
Житомирська область

З 20 квітня по 25 травня за ініціативи Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», Всеукраїнської Федерації дворового футболу «Футбол у кожен двір» при підтримці Міністерства молоді та спорту України за безпосередньої благодійної участі  футбольного клубу «Динамо Київ»  у багатьох містах України проводився Перший офіційний  турнір  з дворового футболу серед дітей вікових груп 13-14 та 15-16 років.

 

Головною метою заходу є популяризація масових занять фізичною культурою серед різних верств населення за місцем проживання та в місцях масового відпочинку шляхом залучення дітей та підлітків до занять з дворового футболу, а також пропаганда здорового способу життя.

 

Житомирщина активно долучилась до зазначеного заходу.

 

Житомирським обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за підтримки департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, за участю Малинського, Бердичівського, Новоград-Волинського та Коростенського міських центрів «Спорт для всіх» протягом квітня і травня було організоване справжнє футбольне свято, участь в якому взяли більше 60 дворових команд.

 

26 травня на спортивному майданчику Агротехнічного коледжу відбувся обласний фінал Всеукраїнського заходу з дворового футболу та нагородження фіналістів обласного фіналу, де було визначено команду-переможницю, яка буде представляти Житомирщину на Всеукраїнському турнірі, який відбудеться 29-30 травня у м. Києві.

 

На церемонії нагородження фіналістів заходу були присутні: директор департаменту сім’ї молоді та спорту Гресь Світлана Миколаївна, заступник голови Житомирської обласної федерації футболу Малиновський Олег Валентинович, виконавчий директор Житомирської обласної федерації футболу Янчевський Олег Владиславович та директор обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Хільченко Адам Іванович.

 

Бронзовим призером стала команда Житомирського Торгово-економічного коледжу, срібним призером - команда ліцею №2, а переможцем команда Житомирського технологічного коледжу, яка і представить Житомирщину 29-30 травня на Всеукраїнських змаганнях у місті Києві.

 

Призери і переможці заходу нагороджені кубком, дипломами та медалями Житомирського  обласного Центру ФЗН «Спорт для всіх» та департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, а також футбольними м’ячами від Житомирської обласної федерації футболу.