Фестиваль спорту та здоров’я та дозвілля на Одещині

 18.09.2019
Одеська область

На мальовничому березі Куяльницького лиману, у селі Корсунці,під Одесою, 14 вересня відбувся масштабний етно-фестиваль «Чумацький шлях».

Працівники Одеської  обласної комунальної організації «Обласний центр фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх» долучилися  до видовищного дійства.

Програма фестивалю передбачала різнопланові, у тому числі спортивні заходи.

 Фотовиставка «Складні поєднання», ленд-арт проект «Паутина», виставка живих скульптур, інсталяція кришталів «Соль води» привернули увагу   багатьох. На Фестивалі для бажаючих було багато можливостей – помірятися в народних ремеслах, смачно поїсти на свіжому повітрі, попрацювати  на ковальні, сплести іграшку з соломи та інше

«Сіль» - головна тема . Один з шляхів , якими возили цей цінний продукт йшов до Куяльника.

Спортивна програма була не тільки цікавою, привабливою та азартною , а дещо і не зовсім звичною для  присутніх ( а їх було надто багато).

Якщо змагання «Козацькі забави» , міні-футбол серед дітей, підлітків та дорослої молоді проводяться часто на фестивалях . То піший перехід через Куяльницький  лиман для людей різного віку, а для школярів забіг  на 500 метрів у лиман - це родзинка лише даного свята.

Бурхлива підтримка учасників, позитив та драйв захопили усіх вболівальників.

Здоровий спосіб життя, активний, рухливий відпочинок на свіжому повітрі став вибором для багатьох сотень мешканців Одещини.

Організатори фестивалю : Красносільська  сільська рада Лиманського району, працівники фізичної культури і спорту, Красносільський центр фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх» -директор  Василь Сакалюк. До речі, він був нагороджений грамотою управління фізичної культури і спорту Одеської обласної державної адміністрації з нагоди Дня фізичної культури і спорту України на обласному фестивалі спорту 12 вересня поточного року.