«Перший старт» для вихованців «Теремка»

 10.04.2015
Рівненська область

У дошкільних навчальних закладах Рівненщини проходить спортивно-масовий захід «Перший старт». Його нещодавно започаткував комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради для залучення дітей дошкільного та молодшого шкільного віку до занять фізичною культурою і масовим спортом, стимулювання їх до активних форм дозвілля та формування звички до здорового способу життя.

Черговий тур заходу відбувся у Рокитнівському дошкільному навчальному закладі № 1 «Теремок» Рокитнівської селищної ради. Працівники КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх» привезли тутешній малечі спеціальну програму, розроблену для найменших спортсменів. Гості намагалися зробити змагання якомога цікавішими і видовищними. Для цього облаштували їх, використовуючи яскравий спортивний інвентар.

І діти, справді, охоче долучилися до участі у змаганнях зі спортивних естафет. Невдовзі простора ігрова кімната «Теремка» перетворилася на спортивний зал, де точилася напружена боротьба. Малята старанно котили фітбольні м’ячі, чимдуж мчали навипередки по дистанціях, ретельно прицілювалися, щоб влучно накинути кільце на піраміду чи не промахнутися м’ячиком у корзину. Та, мабуть, з найбільшим задоволенням вони пірнали у тунель, ніби очікуючи, що за ним відкриється щось особливе… Словом, спортивна боротьба цілком захопила малечу. Дітлахи були навіть дещо розчаровані, що змагання закінчилися так швидко.

Однак, на урочисте нагородження вишикувалися гарненько. І хоч перемогла, звичайно, одна команда, - бо ж це були змагання, а не просто розваги, - призи все-таки отримали всі учасники.

Проте, була й одна спільна нагорода. Яку вихованці «Теремка» та педагоги вибороли ще взимку, споруджуючи снігову фортецю. Їхня споруда була відзначена третьою премією обласного спортивного конкурсу «Зимова фортеця», що проводився у рамках Всеукраїнських заходів «Спортивна зима». Тож, користуючись нагодою, гості вручили призерам заслужені кубок і диплом від «Спорту для всіх» Рівненщини та призи від Відділення НОК України у Рівненській області.