«Олімпійське літо» в Кирилівці

 19.06.2019
Запорізька область

Спортивно-оздоровчі заходи в програмі  «Олімпійського літа» в Запорізькій області були продовжені  у с. Кирилівка Якимівського району  юнацьким турніром з футболу під гаслом «Спорт для всіх у кожному дворі!».

Комунальний  заклад  «Обласний центр фізичного  здоров’я населення  «Спорт для всіх» Запорізької обласної ради традиційно проводить на початку літа за підтримки управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації та відділення національного олімпійського комітету України в Запорізькій області. 

На  спортивному майданчику зі штучним покриттям  місцевої ДЮСШ «Азовець» змагалися юнаки 2006 р.н.  Боротися за нагороди прибули команди з міст Запоріжжя,  Василівка, Якимівського, Михайлівського, Гуляйпільського та Василівського районів.

Захід проводився з метою залучення дітей до систематичних занять фізичною культурою та спортом у літній період, пропаганди здорового способу життя, активного і цікавого способу проведення часу.

Учасники змагань були розподілені на дві групи, а переможець та призери визначалися у фінальних двобоях. В першому полуфіналі зустрілися команди «Шторм» Запоріжжя та «Таврія» Василівка. Перемога «Таврії» з рахунком 6-1 визначила першого фіналіста. В другому полуфіналі зустрілися команди «Прогрес С.І.» Якимівської ОТГ та ДЮСШ Михайлівка. Основний час яскравої гри завершився з рахунком 1-1. При виконанні 6-метрових ударів вдача була на боці михайлівських юнаків. Бронзові нагороди у матчі  «Шторм» - «Прогрес С.І.» вибороли вихованці якимівського району. В головному  фіналі зустрілися давні знайомі супротивники «Таврія» - ДЮСШ Михайлівка. Напружена боротьба принесла перемогу (2-1) команді ДЮСШ, яка і посіла перше місце. Срібні нагороди завоювали гравці команди «Таврія». В матчі за 5-6 місце зустрілися «Мегаполіс» Запоріжжя – «Отаман» Гуляйполе. Перемогли гуляйпільські юнаки. 7 місце посіли дебютанти цього турніру – команда ФК «Цар-кут» Василівського району.

Кращим тренерам:  Володимир Костишак («Прогрес С.І.»), Андрій Мицик («Таврія»), Сергій Хорошун (ДЮСШ Михайлівка),  директор обласного центру ФЗН «Спорт для всіх»  Олег Рибченко, вручив пам’ятні подарунки.

Призи від відділення національного олімпійського комітету України в Запорізькій області (голова Володимир Лобанов), отримали кращі гравці турніру: Мартиненко Назар «Таврія», Середа Данило «Прогрес С.І.», Омельяненко Костя ДЮСШ, Коваленко Олександр «Шторм», Малиночка Максим ФК «Цар-кут»,Пишоха Євген «Отаман» та Босенко Владислав «Мегаполіс».  

Переможці та призери отримали медалі та грамоти управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької обласної державної адміністрації (начальник Наталія Власова).

Тренери, представники команд та батьки юних спортсменів, які традиційно супроводжують свої команди,  відзначили  високий рівень проведення заходу. Крім футбольних баталій хлопчаки мали можливість оздоровитись на узбережжі Азовського моря та відпочити.