Спартакіада дошкільнят на Житомирщині

 15.12.2015
Житомирська область

В місті Малині більше 50 - ти хлопчиків і дівчаток старших груп із дитячих садків №1, №3, №6 «Теремок», №8 «Ялинка» стали учасниками 1-ї Спартакіади серед вихованців Дошкільних навчальних закладів міста Малина, що пройшла в спортивному залі дитячо-юнацької спортивної школи 11 грудня, та ініціатором і основним організатором якої став Малинський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

 

Програма змагань складалася з : змагання зі стрибків у довжину з місця, човникового бігу 4 х 9 м, в яких визначалися особисті та командні місця, та метання тенісного м’ячика у вертикальну ціль – сугубо командний вид.

 

Крім того, відповідно до Положення про Спартакіаду, ДНЗ, які мають дві чи більше старших груп, мали право виставити дві команди, чим і скористався ДНЗ №8 «Ялинка», представивши на цей спортивний форум «Ялинку-Каштанчик» і «Ялинку-Бджілка».

 

Спартакіада проводилися у два етапи. На першому відбулися змагання безпосередньо у дитячих садках, на підставі яких були сформовані команди дошкільних навчальних закладів для участі в фіналі – другому етапі.

 

Щодо фінальних міських змагань, то в першу чергу слід відзначити дворазових призерів Спартакіади Злату Дмитренко і Олександра Ружина із команди «ДНЗ №8 «Ялинка-Каштанчик»: Злата перемогла у стрибках у довжину з місця з результатом 136 см та була другою у човниковому бігу 4 х 9 м (13,1 сек.), а Олександр завоював «срібло» у стрибках (129 см) та «бронзу» у човниковому бігу (13,0 сек.).

 

А взагалі у цих двох видах змагань найкращими були вихованці «Ялинки», які стали володарями 11 із 12 медалей, при цьому у «Каштанчика» їх сім, а у «Бджілки» - чотири.

 

Ще одна «золота» медаль у Максима Грищенко із ДНЗ №3, який переміг у стрибках у довжину з місця з результатом 140 см. Третє місце в цьому виді зайняв Денис Юрченко (ДНЗ №8 «Ялинка-Каштанчик»). В його активі – стрибок на 125 см. У дівчаток другим та третім призерами стали відповідно «бджілка» Іванна Кожара (130 см) і «каштанчик» Настя Снєгур (128 см).

 

У човниковому бігу «золото» отримали Назарій Афанас’єв (12,7 сек.) у хлопчиків («Бджілка») та Варя Дергунова у дівчаток («Каштанчик») – 12,9 сек., «срібло» у Арсена Хиля (12,9 сек.), а «бронза» - у Олени Павицької (13,2 сек.).

 

Серед «метальників» слід відмітити Артема Романюка (ДНЗ №3) у хлопчиків та Ольгу Шевченко (ДНЗ №1) у дівчаток, які тричі (із трьох можливих) попали в ціль.

 

Кожна команда складалася із 10 спортсменів: 5 хлопчиків та 5 дівчаток, і до командного заліку враховувалися результати всіх десяти її учасників, а загальнокомандне місце визначалося за сумою місць, зайнятими дошкільнятами у окремих видах змагань.

 

Переможцем 1-ї Спартакіади серед вихованців старших груп дошкільних навчальних закладів міста Малина стала команда ДНЗ №8 «Ялинка – Каштанчик» (завідувач Теремта Світлана Володимирівна), яка була в командному заліку першою у стрибках у довжину з місця і метанні тенісного м’ячика в ціль та другою у човниковому бігу 4 х 9 м.

 

На другому місці команди ДНЗ №1 (завідувач Зарченко Наталія Володимирівна) і ДНЗ №8 «Ялинка-Бджілка», на третьому – ДНЗ №3 (завідувач Харченко Надія Володимирівна).

 

Всі команди-учасниці в окремих видах змагань нагороджені дипломами відповідно до зайнятих місць, учасники-призери в особистих змаганнях – медалями і дипломами, а команди-призери Спартакіади отримали кубки та дипломи.

 

Крім того, всі завідувачі дитячих садків, які взяли участь в змаганнях, відзначені подяками Малинського міського голови Олексія Шостака.