Одеські велоралі

 07.10.2016
Одеська область

Протягом двох днів: першого та другого жовтня на Одещині було проведено традиційне щорічне велоралі з нагоди 75 річниці партизанської слави.

Першого дня велоралі «Партизан » проведено в селі Нерубайске, на території музею «Партизанскої слави».

Спортивний захід розпочато з урочистої церемонії , на яку запрошені учасники, гості та ветерани війни. З вітальним словом до усіх звернулися Василь Юрковський - сільський голова, Дмитро Волошенков - голова оргкомітету «Одеські Велоралі», Алла Куликовська - директор обласної комунальної організації «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» .

Після урочистого відкриття заходу, сотні любителів велоспорту змогли випробувати себе: дорослі велосипедисти на дистанції 50 кілометрів по місцях бойової слави, а діти від п’яти до шістнадцяти років брали участь в підземній велогонці в катакомбах .

Крім того діти -велосипедисти та діти і підлітки, які не брали участь у велосипедних гонках долали етапи: «Медицина», «Правила дорожнього руху» , «Фігурне водіння» та «Веселі старти».

У зазначених заходах взяли участь близько 160 дітей, в тому числі вихованці дитячого будинку «Перлинка», Одеської спеціалізованої школи - інтернату № 5, Нерубайського НВК « школи – гімназії», та місцева малеча.

У змаганнях серед дорослих взяло участь 20 велосипедистів. В числі перших фінішували Данило Ісаєв, Олександр Чорноморець, Андрій Московчук (молодший). До речі, сім’я Московчуків – учасники щорічних велосипедних заходів та спортивних заходів «Спорт для всіх- єднає Україну» , Вело –Україна».

Учасники велоралі «Партизан» отримали сертифікати, значки та грамоти.

Усі присутні пригощалися солдатською кашею, пиріжками та чаєм.

 

Веложажда

Другого дня свято продовжилось воєнно-патріотичним велофестивалем під назвою Велоралі «Жажда».

У спортивному заході взяли участь 68 велосипедистів. В тому числі Одесити та спортсмени з інших міст України. Стартували учасники у селі Великий Дальник Біляївського району . За маршрутом, у м.Біляївка після урочистостей, велосипедисти упакували хто скільки зміг бутилірованої води різних місцевих виробників для передачі на фініші дітям спеціалізованих навчальних закладів.

Тож кожен велосипедист старався подолати якнайшвидше дистанцію 100 кілометрів та привезти найбільшу кількість води.

Діти-сироти із Одеської спеціалізованої школи - інтернат № 5 не гаяли часу, а разом з працівниками Одеської обласної комунальної організації «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» спортивно

провели дозвілля. Активно, азартно грали у волейбол, взяли участь у естафетах з м’ячами, обручами, скакалками , та у інших рухливих іграх.

Першими до фінішу привезли воду Вікторія Бондаренко та Дмитро Нанакі - команда Південної велосипедної ліги «Динамо- Пальміра». Також в числі перших відзначилися Олександр Погібко та Ярослав Ільїних. Але найбільшу кількість води привіз Ігор Глаголецький - 31,5 літрів.

Після активно проведеного часу всі учасники велораллі «Жажда» пригощалися смачним борщем і чаєм.

Як і завжди такі заходи, що несуть патріотичне виховання та пропаганду здорового способу життя, привертають увагу ЗМІ, тож вело-свято висвітлювали телеканали: «Перший міський», «Репортер» та «Сьомий» .

Спортивні заходи проведені організацією «Одеські Велоралі»- голова організаційного комітету -Дмитро Волошенков, координатор проекту – Леонід Ржепішевський, медіа-координатор - Бригунець Руслан, та головний суддя велораллі – Торонченко Сергій , учбово-методичним кординаційним центром спортивного туризму «Одеса», обласною комунальною організацією «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».