Одесити набираються здоров’я

 19.04.2017
Одеська область

Низку яскравих, спортивних та енергійних заходів провела Одеська обласна комунальна організація «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» у рамках фізкультурно-оздоровчих, спортивних заходів «Рух заради здоров’я».

Вихідний день видався сонячним, теплим. Тисячі одеситів вийшли на прогулянки до парків, де їх чекали виступи вокальних та хореографічних колективів, фото-зони , ярмарки хенд-мейд виробів, а головне – спортивні перегони.

Наймасштабніше спортивне дозвілля було проведено у парку імені Шевченка - флешмоб та зарядку-руханку від працівників обласнго центру «Спорт для всіх» та волонтерів фітнес клубу «Зумба».

Дорослі змагались у перетягуванні канату, спортивних естафетах та різноманітних конкурсах.

Серед дітлахів проводились спортивні та веселі естафети, малюнки на асфальті, стрибки на скакалках, гра з м’ячем та кубиками.

 

Цього ж дня, відбувся Одеський міжнародний марафон «Біг заради гармонії» Шрі Чинмой. Він складався з двох етапів.

- дитячі забіги на 200, 500 і 1000 м., в яких взяло участь більше 50 дітей віком від 4 до 12 років.

Всі дітки отримали солодкі подарунки та пам'ятні магнітики, а призери серед хлопчиків і дівчаток в кожній дистанції виявилися на п'єдесталі пошани і отримали медалі переможців.

Другим етапом - змагались дорослі, які брали участь у забігах на чверть марафону, напівмарафон і марафон. Також пройшов фановий забіг на 2000 м. «Біжи посміхаючись».

На марафонській дистанції 1-е місце серед чоловіків зайняв Антон Тарасіч (Херсон), серед жінок найкращий результат в марафоні (рекорд траси!) показала Ірина Масник (Тернопіль). На трасі Здоровя

Траса марафону прокладена по найкрасивіших місцях зони відпочинку, траси Здоров'я .Багато бігунів оцінили красу сонячного чорноморського узбережжя, підтримку численних бігових клубів по всій трасі і традиційний вегетаріанський обід після фінішу.

Після забігів пройшли веселі старти для дітей і дорослих з численними кумедними конкурсами, підтримкою клоунів і уболівальників.

У парку Перемоги в цей день працівниками і волонтеркою «Спорт для всіх» Алісою Ведутенко -КМС зі спортивної гімнастики – фітнес - інструктор клубу «FITNESS STADIUM проводено зарядку-руханку з дітками та дорослими.

Розважали усіх присутніх діти Одеського будинку дитячої та юнацької творчості "ТОНІКА".