Спортивне свято до Дня Святого Миколая

 18.12.2015
Рівненська область

Його подарували вихованцям двох спеціальних загальноосвітніх шкіл-інтернатів, що в селі Чудель Сарненського району, працівники комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради. Вони провели у цих школах змагання зі спортивних естафет в межах Всеукраїнських святкових спортивних заходів «Ти зможеш, якщо зміг я» серед дітей-вихованців дитячих спеціальних закладів.

 

Спершу організатори завітали до Чудельської школи-інтернату № 2. Тутешня дітвора веже їх очікувала. Щоправда, хлопчаки були дещо розчаровані, що змагання будуть не з футболу, однак взяти участь в естафетах теж зголосилися охоче. Діти допомоги гостям швиденько облаштувати для їх проведення актову залу і незабаром команди вишикувалися для відкриття змагань, а вболівальники зайняли свої місця.

 

Вже з перших стартів з’ясувалося, що спортивні естафети –теж захоплююча і весела забава. Та й не така вже й проста, як видається на перший погляд, а потребує неабиякої кмітливості. Спершу діти завзято катали між фішками фітбольні м’ячі, пасували баскетбольними та волейбольними, проходячи дистанції попарно. Потім учасники змагань мали змогу виявити індивідуальні можливості у поводжені з цими ж м’ячами. Всі діти впоралися із завданнями. І навіть ті, у кого не все виходило до ладу, не були розчаровані, бо саме їх найбільше підтримували вболівальники. Тож, змагання додали впевненості у власних силах усім, - і переможцям, і тим, хто цього разу поступився.

 

Того ж дня працівники «Спорту для всіх» Рівненщини навідалися й до Чудельської школи-інтернату № 1. З нагоди спортивного свята її учні підготували дуже багато гарних малюнків на спортивну тематику. Доки діти формували команди і готувалися до змагань, гості переглянули їх творчий доробок, відібрали десять, на їх думку, кращих. Після завершення змагань їх авторів нагородили сувенірами.

 

Змагання ж і тут пройшли теж весело. Підтримати учасників зібралася вся школа. Боротьба на дистанціях естафет була напруженою. Діти показали, що на спортивному майданчику у них немає жодних комплексів і вони здатні до азартного безкомпромісного суперництва. Вони змагалися завзято і весело, отримуючи задоволення від активного руху та боротьби.

 

В обох школах переможці та призери змагань були відзначені дипломами КЗ ОЦФЗН «Спорт для всіх» та призами від Відділення НОК України у Рівненській області. Всі учасники отримали пам’ятні сувеніри та спортивну атрибутику.