Жали штангу лежачи ветерани фізичної культури і спорту Рівненщини

 10.11.2015
Рівненська область

Змагання з пауерліфтингу спортивно-масового фестивалю серед ветеранів фізичної культури і спорту Рівненської області відбулися 7 листопада 2015 року в Рівному. Вони проходили у межах відкритого Кубка Рівненської області з пауерліфтингу та жиму лежачи. Юні, дорослі і літні люди з міцними м’язами з Рівненщини, Волині та Житомирщини зібралися  у спортивному залі комунального закладу «Рівненський регіональний центр фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Рівненської обласної ради, щоб помірятися силою.

 

Ветерани змагалися у жимі лежачи без використання спеціального екіпірування у вікових групах та вагових категоріях:

 

40-49 років (вагові категорії до 66 кг, 74 кг, 83 кг, 93 кг,   та понад 93 кг) – перша вікова група;

 

50-59  років (абсолютна категорія) – друга вікова група;

 

60-69  років (абсолютна категорія) – третя вікова група;

 

70+ років (абсолютна категорія) – четверта вікова група. За формулою Вілкса.

 

У своїх вікових групах та вагових категоріях переможцями стали рівняни Анатолій Пастушенко, Дмитро Міщук, Олексій Жаворонков та Леонід Загайкевич. Золоті нагороди також вибороли Ігор Харченко з Кузнецовська, Валентин Савран з Млинова, Віталій Ярмолка з Березного та Василь Крамарчук з Сарн.

 

Серед ветеранів першої вікової групи в абсолютній першості переможцем став з результатом  175 кілограмів (власна вага 83 кілограми) Валентин Савран.

 

Переможці та призери змагань нагороджені дипломами та медалями комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради.