Велосотку в Одесі присвятили Дня визволення від німецько-фашиських загарбників

 13.04.2016
Одеська область

9 квітня в м.Одеса проведено найвидовищний наймасовіший спортивний захід - знаметита «Велосотка» з нагоди Дня визволення від німецько-фашиських загарбників.

У велоралі "100 кілометрів по Поясу Слави", який проводиться 34 –й раз та 42 - й раз піший перехід і пробіг взяли участь близько 5000 велосипедистів та бігунів з України, Білорусі та Німеччини. Учасниками спортивного заходу були народні депутати України, області та м.Одеса. Масова команда 60 велосипедистів з Чорноморська , в тому числі і учасники Всеукраїнського заходу «Спорт для всіх єднає Україну».

Від малого до старого долали дистанцію від Алеї Славы в Парку Шевченко до Меморіалу 411 батареї через місця бойової слави Одеської області : Усатово, Великий Дальник, Петродолинское, Иосифовка, Доброолександровка, Барабой, Дальник; Санжейка, Малодолинское, Бурлача Балка і інші.

Абсолютним переможцем велопробігу став одесит - Віктор Галицький, який 100-кілометрову дистанцію подолав за 2 години 42 хвилини. Першим серед марафонців став 27-річний Ігор Гоцуляк з Київа.

Переможці, призери, сім’ї, наймолодші та найстарші учасники велопробігу і пішого переходу крім сертифікатів та медалей отримали грамоти від обласного центру фізичного здоров`я населення “Спорт для всіх” .