Визначилися переможці фіналу чемпіонату області з футболу «Кубок Героїв Української нації»

 04.08.2015
Одеська область

28 липня у смт Білозерка на стадіоні «Харчовик» відбувся фінал ІІІ етапу чемпіонату області з футболу серед команд за місцем проживання (дворового футболу) «Кубок Героїв Української нації», який проводився за ініціативи голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Путілова.

Організатори змагань – управління молоді та спорту обласної державної адміністрації і обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

В урочистому відкритті фінальних змагань взяли участь голова обласної державної адміністрації Андрій Путілов, перший заступник голови обладміністрації Валентина Січова, народний депутат України Андрій Гордєєв, голова Білозерської районної державної адміністрації Віктор Романов, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Яковенко, начальник управління молоді та спорту обласної державної адміністрації Юрій Семченко, голова Херсонського обласного відділення Національного олімпійського комітету України, срібний призер Олімпійських ігор 1988 року в Сеулі з веслування на байдарках і каное Сергій Кірсанов.

Почесні гості заходу звернулися до юних спортсменів з привітальним словом і побажали чесної боротьби та яскравої перемоги.

У своєму привітанні Андрій Путілов відзначив, що дуже важливо розвивати масові види спорту, залучати дітей до здорового способу життя. Саме тому й організований області турнір з футболу серед дворових команд «Кубок Героїв Української нації».

Під час урочистого відкриття чемпіонату із Днем народження привітали директора Білозерської районної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Олександра Кімлача.

Головний суддя змагань – вчитель фізичного виховання Чорнобаївського навчально-виховного комплексу Сергій Чорноусов нагадав юним спортсменам про правила змагань та закликав дотримуватись принципу чесної гри.

Удар по м’ячу голови обласної державної адміністрації Андрія Путілова сигналізував про початок змагань і юні футболісти ринулися в бій за здобуттям Кубку.

У змаганнях двох вікових категорій взяли участь 18 команд із Білозерського, Бериславського, Горностаївського, Каховського, Нижньосірогозького, Нововоронцовського, Скадовського та Цюрупинського районів і міст Херсона, Каховки, Нової Каховки і Голої Пристані.

Дворові футбольні команди – переможці ІІ етапу районних і міських змагань боролись за перемогу відважно та наполегливо, тому Кубок дістався кращим.

За підсумками турніру у молодшій віковій категорії (13-14 років) призові місця зайняли: I місце – команда Білозерського району, II місце – команда ЗОШ №47 м.Херсон і III місце – команда «Колос» Нововоронцовського району, у старшній віковій категорії (15-16 років): I місце – команда «Моноліт» м.Херсон, II місце – команда «Ніка» м. Цюрупинськ, III місце – команда «Інтер» м. Скадовськ.

Слід зазначити, що чемпіонат Херсонської області з футболу серед команд за місцем проживання (дворового футболу) «Кубок Героїв Української нації» проводився у три етапи з 20 квітня по 25 липня 2015 року з метою залучення дітей та підлітків до занять футболом за місцем проживання та в місцях масового відпочинку населення, популяризації футболу, пропаганди здорового способу життя.

Перший етап визначав переможців дворових команд двох вікових груп: 13-14 років та 15-16 років на рівні районів області серед сіл, селищ і міст районного значення, другий етап – на рівні районів і міст обласного значення області серед команд – переможниць. Всього у змаганнях взяли участь близько 7500 юних спортсменів.