Естафета Олімпійського дня-2020

 28.05.2020
Рівненська область

Щороку у світі з ініціативи Міжнародного олімпійського комітету проводиться спортивно-масовий захід «Олімпійський день». На Рівненщині його організацію та проведення здійснює Відділення НОК України в Рівненській області за участю комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради та допомоги інших спортивних організацій і установ.

Зокрема, в м. Рівне, в парку культури та відпочинку ім. Т. Г. Шевченка, за підтримки Рівненської міської ради, на спортивних стартах збирались аматори спорту, починаючи з найменших – дошкільнят, до активної молоді, професійних спортсменів, ветеранів та людей з обмеженими можливостями. Обласна федерація легкої атлетики залучала до суддівства змагань провідних тренерів міста.

Цьогоріч Олімпійський день-2020 проходитиме зовсім у новому форматі. З 1 по 19 червня масштабна онлайн-естафета охопить всі регіони України, підтримати яку зможе кожен бажаючий, адже правила участі досить прості.

Учасникам необхідно зняти відео (тривалість 30-40 секунд) з виконанням вправи зі свого улюбленого виду спорту або спортивних рухів в кадрі й символічно передати предмет, який відображає вид діяльності учасника, а разом з цим передати й естафету наступному учаснику, якого треба позначити під/у відео.

Також, замість відео, учасники можуть робити фотографію з виконанням вправи зі свого улюбленого виду спорту або спортивних рухів, продемонструвавши в кадрі зображення олімпійських кілець або напис «OlympicDay» й передати естафету наступному учаснику, якого треба позначити в пості. Картинки із зображеннями олімпійських кілець та напис «OlympicDay» можна буде завантажити зі сторінок КЗ  «ОЦФЗН «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради https://www.facebook.com/events/313956279592900/ та Відділення НОК України в Рівненській області у Фейсбук https://www.facebook.com/groups/1043717862381526/.

У відео або в тексті посту до фото учасник повинен звернутися до аудиторії з наступними меседжами: «Долучаюся до естафети Олімпійського дня-2020 в Україні! Розділяю олімпійські цінності! Передаю естафету…», та опублікувати на своїй сторінці у Фейсбук або Інстаграм, з позначкою «Публічно», пост із цим відео/фото з хештегами: #olympicday, #olympicday2020ua, та #olympicday2020Rivneregion.

Національний олімпійський комітет України щотижнево буде відзначати подарунками учасників акції, а Відділення НОК в Рівненській області також встановило свої винагороди.

Організатори запрошують долучитись всіх активних краян до участі в Олімпійському дні – 2020, який стартує 1 червня.

Детальна інформація за посиланнями:

https://www.facebook.com/events/313956279592900/

http://sportforall.rv.ua/?page=3&article=2145

https://drive.google.com/file/d/1K_OoquBMwnyRyPlC4JbSgF25b7_eBupy/view