На Рівненщині триває нагородження призерів конкурсу «Олімпійський куточок - 2016»

 27.01.2017
Рівненська область

Протягом другої половини минулого року Іванчицька загальноосвітня школа Зарічненської районної ради брала участь в обласному конкурсі «Олімпійський куточок - 2016», який на Рівненщині другий рік поспіль проводить комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради спільно з Відділенням Національного олімпійського комітету України в Рівненській області.

Згідно з умовами конкурсу, кожен загальноосвітній навчальний заклад, який долучається до нього, повинен на своїй території обладнати невеличкий куточок, де будуть знаходитися спортивні нагороди школи і її вихованців, література, плакати, атрибутика та інвентар на олімпійську тематику, яка протягом минулих років в значній кількості була надана Національним олімпійським комітетом України.

Іванчицька загальноосвітня школа посіла достатньо високе третє місце, особливо враховуючи той факт, що її суперниками були всі навчальні заклади І-ІІ ступенів в області. Саме їм у своєму куточку вдалося акумулювати відзнаки з багатьох спортивно-масових заходів і спортивних змагань, в яких брали участь школярі. Особливе місце в експозиції звичайно займають відзнаки місцевих спортсменів. Тепер учні можуть в одному місці не лише познайомитися зі спортивною гордістю школи, а й прочитати багато цікавого, з профільної літератури, про Олімпійські ігри, історію розвитку спорту в Україні та дізнатися більше про життя видатних спортсменів.

Але окрім читання літератури і підвищення своїх теоретичних знань, потрібно й самим не забувати про важливість регулярних фізичних активностей. З огляду на це, гостями для школярів була підготована спеціальна зимова програма фестивалю здорового способу життя, котра включала проходження дистанцій з використанням спеціального спортивного інвентарю.

Свіже повітря і компанія хороших друзів сприяла дуже активній боротьбі між командами. Рух на майданчику не припинявся ні на мить. Старші допомагали меншим, а вболівальники гучно викрикували назви команд, за котрі вболівали. Однак, попри бажання дітей продовжувати свято, всі конкурси були завершені, і слід було переходити до нагородження, в ході якого команда «Греків» стала першою, друге місце посіли юні «Олімпійці», а третіми стали відважні «Спартанці». Всі вони були відзначені цінними призами від організаторів, а школа отримала призи за успішний виступ в «Олімпійському куточку - 2016».