На Рівненщині відбулася заключна в поточному навчальному році «Розминка від чемпіона»

 13.04.2017
Рівненська область

З вересня 2016 року по квітень 2017 року рівненські спортсмени в рамках п’ятого сезону «Розминки від чемпіона» відвідували як великі міста в межах області, так і маленькі села, де в школах навчається декілька десятків дітей. Однією з таких шкіл була Глибокодолинська ЗОШ Демидівського району, куди й завітали гості. Цього разу працівники комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради відвідали дітей разом з майстром спорту України з софтболу, членом збірної України, володаркою Кубка України та призеркою чемпіонатів України Юлією Міроновою.

Молода спортсменка професійно займається софтболом ще з шкільних років. За цей час дівчина стала провідним гравцем і капітаном однієї з найсильніших команд України - «Західний вогонь». Під час її зустрічі з дітьми вони багато спілкувалися про правила гри в софтбол і бейсбол. Оскільки ці види спорту залишаються не достатньо популярними на наших теренах, діти майже нічого не знали про їх особливості. Але внаслідок цього учням було ще цікавіше слухати про інінги, страйки, флай-боли та іншу цікаву термінологію софтболу. Звичайно, теорію потрібно підкріпити і практикою. Тому Юлія привезла з собою власний спортивний інвентар і провела для дітей коротке тренування, під час якого вони намагалися влучати спеціальною битою у кинутий м’яч. Звісно, це було дуже складно, але деяким дітям все ж вдавалося впоратися з таким завданням.

Не міг захід обійтися і без традиційної розминки, перед початком якої, спортсменка вишикувала дітей і коротко розповіла їм про важливість інтенсивного розігріву тіла для кожного спортсмена. Після чого на власному прикладі демонструвала всі рухи, які повторювали школярі.

Окрім цього, було визначено переможців конкурсу спортивного малюнку, до якого напередодні долучилися місцеві діти. Гості спільним рішенням обрали найкращі роботи, авторів яких Юлія одразу ж нагородила призами від Відділення НОК України в Рівненській області.