На Рівненщині завершився 5-й сезон обласної спортивної гри «Сімейні перегони. Три покоління»

 13.05.2015
Рівненська область

Суперфінал пройшов 10 травня 2015 року у древньому Острозі. На стадіон Національного університету «Острозька академія» з’їхалися сімейні команди, які стали переможцями у чотирьох відбіркових турах гри.

Щоб учасники змагань мали можливість перевести дух після дороги, організатори влаштували їм екскурсію визначними місцями княжого міста. Тим часом останні приготування до змагань були завершені, і сповнені вражень від дотику до історії родини вишикувалися на урочистий парад команд та відкриття суперфіналу.

На шляху до нього їм довелося здолати чимало перешкод та пройти через різноманітні випробування, підготовлені організаторами гри. У кожному турі програма змагань мала свою специфіку, яка готувала учасників до того, що на них очікувало у вирішальному протистоянні за звання найспортивнішої родини краю.

Тож, вислухавши привітання і напутні слова секретаря Острозької міськради Миколи Добровольського, який оголосив про початок змагань, та директора комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради Миколи Петренчука, команди розпочали змагання.

Першим у програмі було зіткнення сімейних інтелектів та ерудиції. Протягом 5 хвилин команди мали відгадати якомога більше ребусів на спортивну тематику. Найуспішніше з цим завданням впоралася сім’я Вавулічів з Рівного.

Суто спортивна частина програми змагань складалася з комплексу естафет. Вміння команди швидко рухатися в одній зв’язці, вимагала естафета «Змійка». Найшвидшими тут були теж Вавулічі.

Кожен з цієї родини продемонстрував виняткову також неабияку індивідуальну швидкість пересування на лижах по траві та влучність у киданні дротиків дартсу у естафеті «Біатлон», що знову принесло їм перемогу.

Індивідуальної вправності у володінні фітбольним м’ячем вимагала й естафета «Фітбол». Найвправнішими тут виявилися представники родини Гуків з села Мала Любаша Костопільського району.

Завершувала спортивну програму естафета «Літаючі кільця». Успіх у ній залежав, насамперед, від взаєморозуміння і злагодженості дій між батьками і дітьми, які проходили дистанцію попарно: мама – дитина, тато - дитина. Перемогу тут здобула сім’я Вер’яненкових з міста Сарни.

Старти суперфіналу перемежовувалися спортивними вікторинами та конкурсами для глядачів та вболівальників. А загальну напругу спортивної боротьби знімали запальні виступи колективу народного танцю НУ «Острозька академія», яким керує Оксана Венгерець, солов’їний спів юного вокаліста Миколи Харковця та гармонійні рухи учасників клубу спортивно-бального танцю «Реверс».

Тож, нудьгувати не довелося нікому і всі, хто того чудового дня був на стадіоні, й не зогляділися, як настала найприємніша частина суперфіналу – нагородження. Вона була приємною й для тих, хто цього разу поступився. І не лише тому, що у «Сімейних перегонах» сповідується олімпійський принцип: головне – не перемога, а участь, а й тому що всі учасники суперфіналу отримали призи та сувеніри від КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх», Відділення НОК України в Рівненській області та надзвичайно смачні пиріжки від місцевих кондитерів. Переможці ж та призери були відзначені особливо.

Отож, найвищу сходинку п’єдесталу пошани суперфіналу посіла сім’я рівнян Вавулічів. Срібло виборола родина Вер’яненкових. Бронза дісталася команді Борисюків з селища Квасилів Рівненського району.

Переможці суперфіналу нагороджені дипломами, медалями та кубками відповідного ґатунку комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради. Їх прагнення до перемоги винагородженні також сертифікатами на придбання товарів у магазині «Спорт-С».

Проте, найголовнішою нагородою для всіх, безперечно, стали азарт спортивної боротьби, що згуртовує сім’ї, та дружня атмосфера змагань, яка об’єднує в одну велику родину громади нашого краю.

«Спорт для всіх» Рівненщини висловлює особливу подяку за сприяння в організації суперефіналу «Сімейних перегонів» міській раді Острога, ректорату Національного університету «Острозька академія», та ТОВ «Острозький завод мінеральної води».