На Рівненщині завершився другий тур «Сімейних перегонів. ОСББ»

 23.02.2016
Рівненська область

Він проводився з грудня 2015 року по лютий 2016 року і складався з трьох етапів. Перший етап змагань пройшов в селах та селищах, мікрорайонах, серед жителів окремих вулиць, переважно на базі загальноосвітніх навчальних закладів, а також в окремих ОСББ, там де вони створені.

Другий – районний етап проводився серед команд-переможців першого етапу змагань на базі загальноосвітніх навчальних закладів або інших спортивних спорудах.

Минулої неділі у містах Дубно, Сарни та Рівне пройшов третій заключний етап. Його учасниками стали не тільки переможці попередніх етапів, а й сім’ї, які виявили власне бажання взяти участь та скористатися шансом потрапити до суперфіналу. Традиційно до складу команди у третьому етапі входило 4 особи - двоє дітей віком до 14 років, а також двоє дорослих - чоловік та жінка, діти яких є в складі команди.

Під час відкриття змагань, у вищезазначених містах, організатори не обійшли увагою події, які мали місце у державі дворічної давнини – Революції Гідності, а Герої Небесної Сотні були вшановані хвилиною мовчання.

В кожній підгрупі змагання проходили у дружній та невимушеній атмосфері. Комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної доклав до цього чималі зусилля, запропонувавши для учасників спортивні естафети та розгадати інтелектуальне завдання. Зокрема, учасники мали змогу продемонструвати свої здібності у естафетах «Хокей», «Біатлон», «Змійка» та «Тріо м’ячів». Нескладним спортивним інвентарем, під музичний супровід, команди долали відповідні дистанції, змушуючи глядачів голосно скандувати та підтримувати їх.

Таким чином, «Сімейні перегони» пройшли надзвичайно завзято. Спортивне суперництво було напруженим, проте суддівська колегія, за підсумками змагань, визначила переможців та призерів. У всіх підгрупах перемоги здобули команди місцевих жителів. Зокрема, у Сарнах перемогу святкувала сім’я Балабушків. У дубенській зоні переможцями стала збірна команда, яку утворили сім’ї Приходьків та Лапхан. Тріумфаторами у Рівному була добре знайома сім’я Вавулічів.

Ці три команди стали учасниками суперфіналу «Сімейних перегонів. ОСББ», який заплановано провести у червні 2016 року.

Переможці та призери другого туру «Сімейних перегонів. ОСББ» нагороджені кубками, дипломами та медалями комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради.

Команди-переможці отримали призи від Відділення Національного олімпійського комітету України у Рівненській області.