«Престижний» старт Фестивалю здорового способу життя

 07.09.2016
Рівненська область

Початок навчального року для учнів Рівненської класичної гімназії «Престиж» розпочався не лише з вивчення звичних шкільних предметів, а й з спортивних естафет і конкурсів, котрі в рамках Фестивалю здорового способу життя, підготували для них працівники комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Як завжди, діти та педагогічний колектив, підійшли дуже творчо до участі у заході. Фестиваль розпочався з урочистої лінійки, під час якої школярі, одягнені у вишиті сорочки, винесли на майданчик прапори України та Національного олімпійського комітету України. Продовжило програму заходу нагородження дипломами найуспішніших спортсменів-гімназистів за підсумками минулого навчального року, яке проводила майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, Учасниця ХХVІ літніх Олімпійських ігор в м. Атланта (США) в 1996 році Людмила Шолопак.

На цьому завершилася урочиста частина фестивалю, після чого прослухавши правила техніки безпеки, діти без зволікань взялися за проходження спортивних естафет і конкурсів. Всі учасники продемонстрували дуже хороший рівень фізичної підготовки і командну злагодженість. Глядачі оплесками та скандуваннями підтримували кожного учасника заходу, що дозволило створити атмосферу стадіону, на якому за перемогу борються майбутні олімпійці.

Кращу команду визначали за підсумками естафет «Фітбол», «Флорбол», «Футбол» та «Влучний кидок». Більшість колективів продемонстрували дуже хороші результати, однак підрахувавши всі бали, місця на п’єдесталі перемоги розподілилися наступним чином: третіми стали діти з команди «Веселка»; друге місце посіли «Козачата»; а тріумфувала команда «Бемс».

По завершенню командних естафет, дітям запропонували позмагатися ще й в особистому заліку. Програма цих конкурсів містила в собі різноманітні вправи з використанням спортивного інвентарю. Совпенець Олександра найкраще впоралася з обручем, під час конкурсу «Гімнастичний»; Король Дмитро переміг в конкурсі «Кільця», зумівши накинути всі 10 з 10 кілець на спеціальний конус; Полядник Софія виявилася найвитривалішою у вправі зі скакалкою; а Буковський Микола зумів найдовше жонглювати футбольним м’ячем.

По завершенню фестивалю відбулося урочисте нагородження, в ході якого переможці та призери були відзначені дипломами і призами комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради та сувенірами від Відділення НОК України в Рівненській області.