В Рівному триває проект #OlympicLab

 27.10.2016
Рівненська область

За ініціативи Національного олімпійського комітету України був започаткований проект #OlympicLab, який зараз реалізується і на Рівненщині. Проект передбачає покращення олімпійської освіти в навчально-виховному процесі загальноосвітніх шкіл та шкіл мережі олімпійської освіти.

Метою створення проекту було залучення молодих послів попередніх Юнацьких олімпійських ігор до активної популяризації олімпійського руху. Його автором стала Віра Передерій - майстер спорту України міжнародного класу з художньої гімнастики, фіналістка Ігор ХХІХ Олімпіади 2008 року в Пекіні та призер Всесвітньої Універсіади 2009 року, молодий посол України на ІІ зимових Юнацьких олімпійських іграх, що цьогоріч проходили в Ліллехаммері (Норвегія) з 12 по 21 лютого.

Патронат Міжнародного олімпійського комітету отримали проекти молодих послів з США, Бразилії, Австрії, Чехії і власне України.

В Рівному черговий етап #OlympicLab відбувся в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4, яка носить статус «Школи сприяння здоров’ю».

Таке горде звання своєї «alma mater» місцеві школярі цілком підтвердили. Урочиста програма заходу розпочалася з знайомства з іменитою спортсменкою, якою цього разу була майстер спорту України з плавання, дворазова чемпіонка Європи, учасниця ХХІХ літніх Олімпійських Ігор в Пекіні (2008 р.), – Катерина Дікіджі. Аби більше дізнатися про гостю діти підготували справжнє журналістське інтерв’ю, в ході якого розпитали у неї все, починаючи від спортивних досягнень і до особистої мотивації під час змагань. Відразу після цього для всіх присутніх пісню на спортивну тематику виконав учень 7-А класу Матушевський Володимир.

До заходу були залучені учні 2, 5 та 6 класів. Для них Катерина провела коротку, але достатньо інтенсивну розминку. Під ритмічну музику, школярі ретельно повторювали кожен рух спортсменки. Навіть наймолодшим учасникам з легкістю вдавалося виконувати ті вправи, якими і сама розігріває своє тіло перед тренуваннями видатна плавчиня.

Завершився захід спільною фотосесією дітей, вчителів та гостей, під час якого наймолодші учасники продовжували розпитувати Катерину про участь в Олімпійських іграх і її спортивну кар’єру.

Організатором заходу виступило Відділення НОК України в Рівненській області за сприяння комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради.