ФК «Вільховець» влаштував свято для своїх вболівальників

 15.07.2015
Тернопільська область

У неділю, 12 липня відбулася непересічна подія в бережанському спорті. Футбольна команда «Вільховець» відзначала своє десятиріччя. З нагоди ювілею місцеві футболісти організували для односельців та гостей з району свято з концертною програмою, спортивними змаганнями, атракціонами та веселими іграми для дітей.

Розпочалось святкування з офіційного відкриття нового домашнього стадіону команди. Священник місцевої парафії, отець Володимир, освятив новобудову і подякував хлопцям з ФК «Вільховець» за їхній вклад в життя місцевої громади.

Після урочистого виконання Гімну України всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять героїв, які загинули, захищаючи наш край.

Далі до слова були запрошені люди, на чиїх очах з’явилася і росла вільховецька футбольна дружина – голова Бережанської районної федерації футболу Нестор Колодка, та директор Бережанського районного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Володимир Савочка. Нестор Михайлович згадав, як важко для ФК «Вільховець» давалися перші кроки в районному футболі. Зокрема, як команда довгий час не мала рідного стадіону і змушена була грати спочатку в сусідніх Рибниках, а потім на віддаленому від рідного села стадіоні, який вболівальники з усього району жартома називали «Говерлою», через його розташування на високій горі. Власне Нестор Колодка долучився до спорудження нового стадіону, адже ніколи не залишав без уваги прохання команди. Володимир Савочка вручив всім футболістам ФК «Вільховець» подяки за їхню участь у розвитку районного футболу. Отримала команда і подарунок – футбольний м’яч. Окремо футбольні функціонери відзначили гравців команди, які є постійними учасниками воєнних дій на сході України – Ігоря Новіцького і Віктора Олійника.

Після урочистої частини всю увагу до себе привернули головні винуватці свята - вільховецькі футболісти. Вони, в рамках чергового туру чемпіонату району, приймали досвідчену команду ФК «Божиків», яка була вже добре відома в місцевому футболі, коли ФК «Вільховець» тільки появився. Свою бувалість гості підтверджували двічі впродовж матчу, ведучи в рахунку – спочатку 0:1, потім 1:2. На полі було багато спортивної боротьби і відкритого, яскравого футболу. За полем - багато емоцій і галасливої підтримки обох команд глядачами. За рахунку 2:2 команди показували відчайдушну непоступливість. Все йшло до нічийного завершення поєдинку (цього року команди в півфіналі Кубка району вже зустрічались між собою і двічі зіграли 2:2, тож такий результат був би третім поспіль), але в цей день вільховецькі хлопці, мабуть, більше хотіли потішити своїх уболівальників. На останніх хвилинах матчу захисник ФК «Вільховець» Андрій Цюпера карколомним ударом через себе приніс перемогу своїй команді.

Решту частину свята головними на ньому були жителі Вільхівця. Святкування продовжилось невеличким концертом, за участю сільських молодих талантів. Дівчата читали вірші та співали пісні про Україну, про рідне село, згадували Героїв… Колишній гравець ФК «Вільховець», а зараз її відданий уболівальник - Роман Хованець - заспівав кілька власних пісень про рідну команду. В них згадав багато яскравих моментів з її минулого.

На завершення концерту багаторічний капітан в минулому та представник команди - Василь Лясковський - подякував всім присутнім, від імені футбольної команди, за підтримку. Він вручив іменні подяки всім співакам, дякував всім, хто долучився до організації свята – місцевій церковній парафії, підприємцям, всім жителям та молоді села. Також ведучий свята, Роман Хованець, оголосив результати опитування вболівальників, де було відзначено в різних номінаціях найкращих та найвідданіших гравців команди 10-ти сезонів. Зокрема, вручив похвальні грамоти кращому легіонеру, який вже багато років з командою, Ігорю Івасіву, ветерану і найстаршому гравцю команди Володимиру Судику, який цього святкового дня востаннє вийшов на поле в помаранчевій футболці вільховецької команди. Виділив він і молоде покоління, яке підростає в команді – Андрія Олійника, Василя Миськіва, Ігоря Харишина, Андрія Цюперу та інших хлопців. Окремо подякував своїм однодумцям, разом з якими створював команду – Віктору Олійнику, Василю Гоцулу, братам Ігору і Роману Олійникам, Андрію Лещишину, Василю Лясковському, братам Василю та Ігору Цепкало. Василь Миколайський заслужено отримав нагороду найвідданішого вболівальника команди.

Продовжилось свято конкурсами і спортивними іграми. Діти бавились на атракціонах і разом з батьками брали участь у веселих іграх, які вправно проводив Віктор Харишин. Молоді і дорослі чоловіки, тим часом, визначали найсильнішого у армспорті, де переміг Володимир Гайдар (срібло завоював Назар Соколовський, бронзу – Олег Олійник) і піднятті гирі, де найвправнішим став гравець команди ФК «Вільховець» Василь Цюпера (другий результат показав Ігор Олійник, третій – Андрій Цюпера). Медалями та призами переможців нагородив головний суддя цих ігор – Василь Гоцул.

Найбільше потішило всіх присутніх змагання з перетягування линви. Окрім кількох команд дорослих та сильних чоловіків, у ньому взяла участь команда дружин футболістів і команда дітей «Сонечко». Цим двом «збірним» було дозволено необмежену кількість учасників. На подив всім, спочатку впевнено з суперниками-чоловіками розібралась жіноча команда, потім велика дитяча юрба легко перетягувала одну за одною чоловічі команди. В фіналі дітвора виявилась набагато сильнішою за жінок, за що й отримала смачні подарунки. У конкурсі «пивоман» переміг Богдан Ухман, а у змаганні на перенесення жінок (дівчат) через футбольне поле, найспритнішим виявився герой ранкового футбольного матчу Андрій Цюпера з дівчиною Христиною.

В такому дружньому і веселому ритмі святкування десятиріччя команди ФК «Вільховець» продовжилось до пізнього вечора. Гравці згадували веселе минуле і з надією дивились в майбутнє своєї помаранчевої команди.