„Спорт для всіх в парках і скверах” відвідав Заліщики

 24.05.2017
Тернопільська область

18 травня 2017 року „Спорт для всіх в парках і скверах” відвідав Заліщики Заліщицького району, що на Тернопільщині. Спортивно-масові заходи відбулись за підтримки Міської ради міста Заліщики, а організував їх проведення Тернопільський обласний центр фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх”.

На Центральному майдані міста зібрались любителі фізичної культури і спорту, щоб цікаво, корисно для здоров’я, та спілкуючись з однолітками, провести свій вільний час. Адже на майдані відбувались змагання з вуличного баскетболу, флорболу та спортивені естафети. Глядачі „гаряче” вболівали за учасників та усіляко підтримували учасників змагань. Особливо зацікавили глядачів змагання з флорболу, та „дворовий футбол” на майданчику ЮКА. Найменші глядачі із захопленням спортерігали за учасниками та навіть хотіли „швидше підрости”, щоб взяти участь у „дорослих” змаганнях.

Декілька годин тривали спортивні „змаги” з вуличного баскетболу, в яких взяли участь команди юнаків:„Маковея” №1, „ ЗОШ №2”, „Гімназія”, „Фаворит” та дівчат–Заліщицької державної гімназії та спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів імені О.С.Маковея, а результати виявились наступними.

Перше місце серед юнаків виборола команда „Маковея” №1 Заліщицької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів ім. О.С.Маковея, друге місце виборола екоманда Заліщицької державної гімназії, третє місце посів колектив Заліщицької ЗОШ №2, четвортою стала команда „Фаворит”. Серед дівчат перше місце завоювала команда Заліщицької державної гімназії, друге місце виборола команда спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів імені О.С.Маковея.

У змаганях з дворового футболу на майданчику ЮКА взяли участь пять команд: ЗОШ №2, Маковея №1 Гімназія №1, Маковея №2, Гімназія №2. А перемогу завоювала команда „Маковея №1”, друге місце виборола команда „Гімназія №1”, трете місце посіла команда „ЗОШ №2” – усі команди із Заліщик.

Змагання із флорболу зацікавили усіх учасників та глядачів, адже юнаки змагались у них вперше у житті. А найвправнішими у володінні ключкою та

м 'ячем стала команда „Енерджі” із Заліщицької державної гімназії, друге місце виборола команда „Живчики” із Заліщицької ЗОШ №2, третьою стала команда „Фаворит” із Заліщицької державної гімназії. Четверте місце посіла команда „Леви” з Заліщицької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів ім. О.С.Маковея.

На майдані також тривали змагання „Веселі старти”, в яких у „Бігу змійкою”, „Садінні та зборі картоплі”, „Баскетболі” та „ Боулінгу” змагались команди „Живчики” та „Фаворити ”. Перемогу здобула команда „Фаворити”, а друге місце завоював колектив „Живчики”.

Усі бажаючі глядачі також мали змогу спробувати зіграти у настільний футбол.

Переможці та призери отримали медалі та грамоти від Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх” та призи на згадку від Заліщицької міської ради.