«Тиждень силових вправ» пройшов на Житомирщині

 27.11.2015
Житомирська область

В рамках Всеукраїнської програми заходів «Ти зможеш, якщо зміг я!» Малинським міським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх було проведено спортивно - масове свято - «Тиждень силових вправ!» Захід пройшов на спортивній базі навчального закладу «Малинський професійний ліцей».

Розпочався тиждень з дуже доступних та поширених серед юнаків силових вправ з гімнастичного двоборства, куди входили вправи з підтягування на перекладині та підйому переворотом. Перемогу тут святкував Олександр Тимошенко. Він підтягнувся 24 рази та виконав 10 підйомів переворотом. На другому місці Артем Прокопенко, на третьому – Андрій Івасенко.

А далі спортсменів чекали змагання з ривку гирі вагою 16 кг. Слід зауважити, що в цій непростій дисципліні було не менше бажаючих ніж в попередніх і учасники показали дуже достойні результати.

Кращим став Денис Ушакевич: правою рукою він виконав 60 ривків гирі, а лівою 31. В сумі це було 91 раз. Другим призером став Андрій Івасенко, відставши від переможця всього на одну позицію (90 разів), а третім – Олександр Тимошенко .

Завершився тиждень метаннями нетрадиційних снарядів, зокрема кидком гирі 16 кг та метанням автомобільної шини.

В обох видах програми перемогу святкував шістнадцятирічний Максим Кожара. Його результати 6,50 м у кидку гирі та 8,40 м у метанні автошини. Максим Рипик і Артем Поліщук зайняли відповідно друге та третє місця у метанні шини, а Денис Ушакевич і Олексій Усюк - у киданні гирі.

Переможці та призери заходу були нагороджені дипломами Малинського міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Загалом «Тиждень силових вправ» дав зрозуміти, що молодь активно долучається до здорового способу життя і наше завдання, якомога більше урізноманітнювати географію заходів для залучення ще більшої кількості населення до занять фізичною культурою і спортом, адже це є одним з найважливіших напрямків роботи центрів ФЗН «Спорт для всіх».