Фестиваль здорового способу життя відбувся в селі Семидуби, Дубенського району

 24.03.2016
Рівненська область

Семидубський аграрний ліцей і загальноосвітня школа І-ІІ ступенів Дубенської районної ради, стала місцем проведення чергового фестивалю здорового способу життя. Цього разу в заході були задіяні 30 дітей. Своїх товаришів прийшли підтримати ще кілька десятків вболівальників. Подекуди складалося враження, що перебуваєш не в звичайній сільській школі, а на справжньому футбольному матчі. Оплески і скандування імен учасників не затихали а ні на хвилину. Така атмосфера дозволяє впевнитися, що подібні заходи проводяться не дарма.

Перед початком фестивалю для дітей провів розминку майстер спорту України міжнародного класу з веслування на байдарках і каное, учасник літніх Олімпійських ігор 2000 р. в Сіднеї, багаторазовий чемпіон України, призер чемпіонатів Європи та світу, а нині директор комунального закладу «Обласна школа вищої спортивної майстерності» Рівненської обласної ради – Леонід Камлочук. Спортсмен показав школярам вправи і рухи, котрі й сам використовував під час спортивної кар’єри. За його словами, подібні комплекси вправ потрібно виконувати перед кожним інтенсивним заняттям спортом. Це допоможе підготувати організм до серйозніших навантажень і вбереже від можливих травм.

Програма фестивалю складалася зі змагань в індивідуальному заліку. Тут боротьба розгорнулася не на жарт, проте найкращі все ж були визначені. Андріюк Станіслав став переможцем в конкурсі з жонглювання футбольним м’ячем; його товариш Мар’ян Руслан не мав рівних в конкурсі «Володар кілець»; Євсікова Мар’яна здобула перемогу в конкурсі зі скакалкою; а Лисун Наталя виявилася найкращою в обертанні обруча.

Під час фестивалю відбулося нагородження переможців обласного конкурсу «Зимові рекорди», який відбувався в рамках Всеукраїнського заходу «Спортивна зима» в період з грудня 2015 року до лютого 2016 року. Конкурс проводиться другий рік поспіль серед навчальних закладів Рівненщини, і має на меті стимулювання дітей та молоді до рухової активності. В ході заходу діти змагалися в бігу на лижах і ковзанах, а школа яка залучила найбільшу кількість дітей до такого дозвілля і відправила фото для участі в конкурсі, отримала право називатися «Зимовим рекордсменом». Господарі змагань здобули перемогу в даному конкурсі і були нагороджені кубком та дипломом КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх» та призами Відділення НОК України в Рівненській області.