Фестиваль здорового способу життя відбувся в селі Соснівка Дубенського району

 25.03.2016
Рівненська область

Соснівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Дубенської районної ради стала місцем проведення чергового Фестивалю здорового способу життя. Метою проведення заходу є популяризація ідеї здорового способу життя і акцентування уваги на важливості розвитку фізичної культури. Подібні заходи найкращим чином показують, що займатися спортом може бути весело і цікаво.

До таких заходів часто долучаються професійні спортсмени. Цього разу до школярів завітав майстер спорту України міжнародного класу з веслування на байдарках і каное, учасник XXVII літніх Олімпійських ігор 2000 р. в Сіднеї, багаторазовий чемпіон України, призер чемпіонатів Європи та світу – Леонід Камлочук. Олімпієць показав дітям вправи котрі виконують професійні каноїсти при підготовці до змагань і розказав деякі секрети власного успіху. Розминка проведена спортсменом дуже сподобалася дітям. Вони старанно повторювали всі рухи, які показував спортсмен і по закінченню розминки охоче фотографувалися з іменитим гостем.

По закінченню розминки школярі змагалися між собою в ряді цікавих конкурсів. До підтримки учасників залучилася значна частина шкільного товариства. Вчителі також прийшли підтримати своїх вихованців. Тому за такої підтримки поступатися хлопці і дівчата не збиралися. В деяких змаганнях переможці випередили своїх суперників на долі секунди. Але навіть за такої напруженої боротьби школярі поводили себе дисципліновано і проявляли повагу до своїх опонентів.

В більшості конкурсів особистого заліку учасники показували досить «щільні» результати, проте переможці все ж були визначені. Бутяєць Дмитро зробив «дубль» отримавши титул «Володар кілець» і зайнявши перше місце в конкурсі з жонглювання футбольним м’ячем. Грогуль Катерина була найкращою в конкурсі з скакалкою, а Гончарук Михайло зумів перемогти всіх в обертанні обруча та час.

В рамках фестивалю відбулося нагородження переможців в конкурсі «Сніговик FEST», який відбувався в рамках Всеукраїнського заходу «Спортивна зима» в період з грудня 2015 року до лютого 2016 року. Другий рік поспіль діти початкових шкіл Рівненщини визначали кращого між собою. За умовами конкурсу перемогу здобувала та команда, котра зліпила найбільшу кількість сніговиків і показала їх на одному фото разом з дітьми. Цьогорічним переможцем стала Соснівська ЗОШ і школярі котрі долучилися до конкурсу були нагороджені кубком і дипломом КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх» та призами Відділення НОК України в Рівненській області.