На Рівненщині проходить VI сезон «Сімейних перегонів»

 17.11.2015
Рівненська область

Попри всі складнощі теперішнього життя жителі Рівненщини демонструють бажання займатися фізичною культурою і спортом, вести здоровий спосіб життя. Своє прагнення зробити це невід’ємною складовою родинних стосунків вони засвідчили активною участю в обласній спортивно-масовій грі «Сімейні перегони».

 

За задумом організаторів VI сезон гри має базуватися на участі у ній насамперед сімей, які є членами об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Тому він дістав назву «Сімейні перегони. ОСББ».

 

Зробити ОСББ основою проведення чергового сезону «Сімейних перегонів» організаторів надихнув досить інтенсивний спортивно-масовий рух серед його членів, що розгорнувся цього року. Влітку було проведено ряд вдалих спортивно-масових заходів. Зокрема, на початку червня стартував пілотний проект фестивалю ОСББ Рівного, перший тур якого був приурочений до Міжнародного дня захисту дітей. Успішний старт проекту надихнув правління голів ОСББ Рівненської області та працівників комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради на його продовження та розгортання. До фестивалю залучили не лише членів ОCББ Рівного, а й інших міст області, надавши йому загальнообласного статусу. Успішне проведення обласного спортивно-масового фестивалю ОСББ Рівненщини «Літо – 2015» й підштовхнуло до думки покласти його в основу нового сезону «Сімейних перегонів». Проте, учасниками гри можуть стати не лише члени ОСББ, а й всі охочі жителі краю, які сформують сімейну спортивну команду, що відповідатиме вимогам її правил.

 

Перший тур обласної спортивної гри «Сімейні перегони. ОСББ» вже вийшов на фінішну пряму. Минулої неділі у містах Здолбунів і Сарни пройшли його заключні етапи у двох зональних групах. Їх учасниками стали переможці попередніх етапів. Вони змагалися у спеціально підготовлених естафетах та конкурсах з використанням різноманітного спортивного інвентарю. Організатори намагалися розробити спортивну програму так, щоб вона була цікавою для дорослих і дітей, сприяла згуртуванню сімей і органічно поєднувала елементи змагальності і розваги водночас.

 

Змагання засвідчили, що зусилля працівників комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради виправдалися. Старти «Сімейних перегонів» пройшли цікаво і весело. Особливо вони вдалися у Сарнах, де захід був прикрашений виступами учасників художньої самодіяльності. Спортивне суперництво тут було теж захоплюючим і напруженим. Дві команди набрали найбільшу суму балів і переможця довелося визначати за кращим результатом в одній з естафет. Ним стала сім’я Куськовців з міста Кузнецовська. У здолбунівській зоні перемогу здобула збірна команда місцевих жителів, яку утворили сім’ї Буцьких та Орлових.

 

Ці дві команди стали першими учасниками суперфіналу «Сімейних перегонів. ОСББ». Ще один його учасник визначиться за результатами змагань у третій зональній групі, які відбудуться 29 листопада у Рівному.

 

Переможці та призери першого туру «Сімейних перегонів. ОСББ» нагороджені кубками, дипломами та медалями комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради.