«Олімпійське літо» в Агатівці

 26.06.2016
Рівненська область

Черговий тур спортивно-масового фестивалю «Олімпійське літо» відбувся в дитячому санаторно-оздоровчому комплексі «Агатівка».

Організатори фестивалю комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» спільно з вожатими та керівництвом табору доклали максимум зусиль для того, щоб перетворити захід в справжнє спортивне свято. Як і в попередні роки, церемонія відкриття «Олімпійського літа» була надзвичайно красивою і масовою.

Цього разу учасники заходу, одягнені в традиційні костюми Стародавньої Греції, пройшлися по площі урочистою колоною. Молоді олімпійці, попередньо розділившись на команди, вишикувалися на урочисте відкриття, демонструючи емблеми своїх команд і скандуючи девізи та гасла. Під звуки Гімну України в небі замайоріли Державний прапор та прапор Національного олімпійського комітету, після чого у спеціальному кубку спалахнув вогонь «Олімпійського літа».

Після такого дійства для всіх учасників, з вокально-хореографічною композицією, виступив місцевий колектив художньої самодіяльності, а організатори заходу розповіли його учасникам про наступні, ХХХІ Літні Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро, котрі розпочнуться вже в серпні цього року і закликали не оминути своєю увагою одну з найвизначніших подій у світі спорту.

Тому, до змагань діти підійшли зарядженими і налаштованими на безкомпромісну боротьбу. За перемогу в естафетах змагалися 8 команд по 10 представників в кожній.

Командна частина змагань для більшості видалася не складною, тому дистанції учасники долали легко і невимушено. Але, найкраще з проходженням естафет впоралася команда «Вікторія», трішки поступились їм діти, котрі назвалися «Адідас», які за підсумками стали другими, а бронзові нагороди здобула команда «Спарта». Участь в індивідуальних конкурсах мали змогу взяти і вболівальники, котрі аж надто виявили бажання долучитися до такого спортивного дійства. В конкурсі з обертання на талії обруча, під назвою «Гімнастичний», перемогу здобула Манько Софія, тріумфатором в конкурсі з жонглювання футбольним м’ячем став Гапончук Михайло, у вправі зі скакалкою перемогу здобула Медведюк Марія, а Мельничук Олександр здолав всіх суперників у вправі з накидання кілець на конуси.

За підсумками змагань переможці та призери естафет і спортивних конкурсів були нагороджені дипломами і медалями комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради та сувенірами від Відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області.