У «Корчагінці» панує «Олімпійське літо»

 14.08.2015
Рівненська область

«Вас вітає 30 – те корчагінське літо». Таким гаслом зустрічав дитячо-санаторно-оздоровчий комплекс «Корчагінець» гостей з обласного центру. 13 серпня 2015 року сюди завітали, у рамках спортивно-масового фестивалю «Олімпійське літо», начальник управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації Віталій Ліпський, директор КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, голова відділення НОК України в Рівненській області Микола Петренчук та Заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору Роман Куров.

На літньому концертному майданчику оздоровчого закладу Микола Петренчук представив дітлахам почесних гостей, розповів про такий вид спорту як пауерліфтинг та спортивні здобутки в ньому Романа Курова. Після цього дітлахи мали змогу поспілкуватися з видатним спортсменом в режимі «запитання - відповідь». А запитань було дійсно багато. Хлопців та дівчат цікавило все: як Роман розпочав свою спортивну кар’єру, скільки в нього медалей, хто перший тренер тощо. На всі запитання вони отримали вичерпні відповіді. А далі кожен мав змогу роздивитися медалі, які виборов спортсмен на чемпіонатах світу. Найактивніші діти брали автографи в чемпіона та фотографувалися з ним.

Начальник управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації Віталій Ліпський розповів присутнім про розвиток спорту та фізичної культури в області, та ту матеріальну і фінансову підтримку, яку надають органи влади та місцевого самоврядування провідним спортсменам нашого краю.

Після урочистостей розпочалося спортивне свято на стадіоні. Цьому передувало феєричне відкриття змагань. Факелоносець та прапороносці внесли символи олімпійського руху – вогонь та прапор. За мить Олімпійський прапор замайорів на щоглі, а вогонь «Олімпійського літа» запалахкотів у спеціально підготовленій чаші.

Зрештою, працівники комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради запропонували усім бажаючим участь в індивідуальних спортивних конкурсах. Діти з Донецької, Луганської та Рівненської областей, які відпочивають в «Корчагінці», завзято змагалися у конкурсах «Скакалка», «Гімнастичний», «Кільця» та «Володар м’яча». Хоча боротьба була впертою, у кожному із конкурсів були свої переможці. Зокрема, найкращим у накиданні кілець на піраміду став Сидоренко Владислав, найдовше набивав футбольний м’яч Маслюк Владислав. В обертанні обруча не було рівних Кунцу Богдану, а стрибати на скакалці найліпше вміє Бакаєв Олег.

Переможці та призери конкурсів нагороджені дипломами і медалями комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради та призами від Відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області. Нагороди вони отримали з рук почесних гостей.