В Березне завітала «Розминка від чемпіона»

 18.11.2016
Рівненська область

Учні Березнівської гімназії імені Миколи Буховича дуже багато уваги приділяють розвитку фізичної культури і спорту. Місцеві школярі є постійними учасниками спортивних заходів на місцевому і обласному рівні, де часто посідають призові місця.

Спортивною гордістю школи є її колишній учень, нині майстер спорту України зі стрільби з лука, багаторазовий переможець Всеукраїнських та міжнародних змагань Олександр Оніщук. Саме тут він розпочав своє сходження на найвищі світові п’єдестали, тому більшість школярів багато чули про свого іменитого земляка.

Однак, ніколи не буде зайвим, знову розповісти дітям про особливості такого прекрасного виду спорту. Захід розпочався з вже традиційної розповіді спортсмена про себе і свої спортивні досягнення. Учні могли не лише послухати розповідь, а й зблизька роздивитися його медалі та кубки. Діалог гостя з дітьми тривав достатньо довго, бо їх цікавило буквально все: «В яких країнах він побував?», «В якому віці почав тренуватися?», «Як проходять тренування лучників?», та безліч інших запитань, на які гість відповідав дуже розгорнуто і цікаво. Тепер вони знають, що лук складається з рукоятки, «плечей», прицільної планки, «мушки» та стабілізатора. А найуспішнішими лучниками у світі є американці і корейці.

В такій дружній бесіді минув перший етап заходу, після чого настав час для розминки. Олександр вишикував дітей і разом з ними провів коротенький розігрів, після чого більш інтенсивну розминку, в якій особливу увагу акцентував на важливості підготовки пальців для стрільби.

Після цього діти спробували потримати в руках лук. За їхніми словами, натягуючи тятиву, відчуваєш себе стародавнім воїном. Такий дух романтизму для молодих «Робін Гудів» виявився напрочуд привабливим, тому більшість проявили бажання відвідати в майбутньому місцеву секцію стрільби з лука.

Напередодні, для любителів творчості, в школі відбувався конкурс спортивного малюнку, переможці якого були нагороджені призами від організаторів. Також було відзначене управління освіти, молоді та спорту Березнівської райдержадміністрації дипломом та кубком комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради за третє місце у Всеукраїнському фізкультурно-оздоровчому заході «Спорт для всіх у парках і скверах».