Обласний фестиваль з пляжного волейболу

 15.08.2017
Волинська область

З 11 по 13 серпня 2017 року на озері Озюрко Камінь-Каширського району відбувся І-й обласний фестиваль з пляжного волейболу на кубок Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» з нагоди Дня Незалежності України.

Даний спортивний захід проводиться вперше, раніше змагання з пляжного волейболу проводились в селі Згорани Лююбомльського району.

Відповідно до розпорядження голови Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика про План заходів на 2017 рік, щодо реалізації Національної стратегії з оздоровчої активності в області на період до 2025 року «Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація» в області повинні створюватись матеріально-технічні бази для забезпечення фізкультурно-оздоровчою діяльністю потреб населення за місцем проживання, роботи та в місцях масового відпочинку, у тому числі в сільській місцевості. Отже, на озері Озюрко Камінь-Каширського району облаштовано три спортивних майданчики для проведення змагань з пляжного волейболу та в подальшому планується проведення заходів на всій території області, з метою залучення населення області до рухової активності та занять фізичною культурою, пропаганди здорового способу життя, організації активного, змістовного дозвілля з місцях масового відпочинку населення, розвитку пляжного волейболу в області.

Поборотись за звання найсильніших на обласний фестиваль завітали 20 команд ( з них 3 жіночі) з міст та районів Волині у трьох вікових категоріях, відповідно до Положення.

Відкрили фестиваль привітальним словом голова Камінь-Каширської міської ради Володимир Бондар, заступник голови районної ради Сергій Дмитрук, голова райради ФСТ «Колос» Руслан Бобко, директор Волинського обласного центру ФЗН «Спорт для всіх» Володимир Новосад та директор Камінь-Каширського МЦФЗН «Спорт для всіх» Сергій Панасюк.

У підсумку напруженої боротьби звання чемпіонів вибороли серед чоловіків: до 35 років команда з Маневич, 35-45 років команда з Ратно, 46 років і старші команда з Ковеля та серед жінок команда з Любешова.

Під час заходу були проведені Всеукраїнська інформаційно-профілактична акція «Відповідальність починається з мене» та інформаційно-пропагандистська кампанію «Червона картка». Акції проводиться впродовж року з метою пропаганди та утвердження здорового способу життя.

Переможці та призери обласного фестивалю були нагороджені грамотами, дипломами, медалями відповідних ступенів та статуетками від Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».