У Луцьку відбувся фестиваль «День першої пластової присяги» з нагоди 104-річниці Пласту

 19.04.2016
Волинська область

Два дні поспіль, 16-17 квітня 2016 року, у місті Луцьку в Центральному парку культури та відпочинку ім. Лесі Українки відбувався фестиваль «День першої пластової присяги» з нагоди 104-річниці Пласту, який організували громадська організація «Волинська округа пласту – Національної скаутської організації України» спільно з Волинським обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Фестиваль проводився з метою відзначення 104-річниці з дня першої пластової присяги, популяризації пластового руху, залучення молоді до регулярних занять фізичною культурою й спортом, запровадження сучасних стандартів активного дозвілля та виховання дітей і молоді на національно-патріотичних засадах.

З самого ранку пластуни вже починають готуватись до насиченої програми. Всі бажаючі учасники фестивалю мали можливість прийняти участь в теоритичних та практичних гутірках (виживання на природі, піонірці (в'язання вузлів та будування споруд);у творчих батлах (Art Battle, Photo battle), кіноперегляді, пограти у регбі та ultimate фрізбі; ватрі та багато іншого. Саме завдяки цій програмі діти мали змогу більше дізнатися про саму організацію «Пласт» та її діяльність.

«Ми відкриті для всіх. Ми скоро будемо ходити по ВУЗах, залучати студентів до наших лав. Тому що в нас є зараз досить гарне гасло: «Пласт – це не лише для дітей». Зарошуємо до своїх лав, тому що в нас проводяться дуже якісні навчання для старших, є багато можливостей подорожувати Україною, навчатися, ставати кращими та знаходити себе», – розповів голова ГО «Волинська округа пласту – НСОУ» Олег Лапковський.